O recentă campanie de plantare pe malul Crișului Repede în Oradea a fost posibilă datorită unui colaborări între Primăria Oradea, ABA Crișuri și grupul de firme AVE Bihor - ECO Bihor. 60 de arbori au fost plantați pe malul Crișului Repede, iar pământul folosit a provenit din stațiile de compost din Bihor, din deșeurile bio colectate de la populație, inclusiv de angajații AVE Bihor.

Pământ de flori de la ECO Bihor

Primăria Oradea, ABA Crișuri și grupul de firme AVE Bihor SRL și ECO Bihor SRL și-au unit forțele pentru a înfrumuseța orașul și pentru a promova ecologia. Într-o acțiune de amploare, reprezentații ABA au pregătit locul în care urmau să fie plantați cei 60 de arbori din specia Salix Babylonica pe malul drept al Crișului, pe strada Principatelor Unite și strada Emilian Mircea Chitul, în zona situată între Podul Sfântul Ladislau și Podul Centenarului.

Această inițiativă face parte din eforturile continue ale Primăriei Oradea de a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor și de a contribui la crearea unui mediu urban verde și mai sănătos. Arborii Salix Babylonica, cunoscuți și sub numele de „salcâmi plângători”, sunt cunoscuți pentru frumusețea lor și pentru capacitatea de a purifica aerul.

Parteneriatul cu  grupul de firme AVE Bihor - ECO Bihor a adus o valoare deosebită acestei acțiuni. Compania a sponsorizat această inițiativă prin furnizarea a 8 metri cubi de pământ de flori Eco Soil de înaltă calitate, obținut din deșeurile biodegradabile colectate de la populația din Bihor și reintrodus în circuit, asigurând astfel un mediu propice pentru creșterea și dezvoltarea arborilor. Acest lucru demonstrează un angajament puternic pentru economia circulară și pentru reintroducerea resurselor în fluxul economic.

Primarul Oradiei, Florin Birta, a subliniat importanța colaborării cu partenerii din sectorul privat pentru a susține astfel de proiecte de mediu și a menționat: „Această inițiativă reflectă angajamentul nostru față de protejarea mediului și față de îmbunătățirea calității vieții în Oradea. Colaborarea cu firmele private este un exemplu concret al modului în care putem lucra împreună pentru un viitor mai ecologic și mai frumos și în care putem folosi pământul de flori obținut din deșeurile biodegradabile colectate de la populația din Oradea”.

Reprezentanții AVE Bihor SRL și ECO Bihor SRL au arătat că sunt mândri să facă parte din această inițiativă și să contribuie la crearea unui mediu mai curat și mai sănătos pentru comunitate.

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!