Începutul lunii aprilie ne-a răsfățat cu o vreme minunată, iar angajații AVE Bihor au decis să organizeze o activitate de „team building” în frumoasa pădure de la Derna. Am avut, însă, o surpriză neplăcută atunci când am descoperit cât de multe deșeuri au fost aruncate în natură, în ciuda eforturilor noastre de a combate acest fenomen. Așa că ne-am suflecat mânecile și am trecut la treabă!

Deșeuri în natură, o adevărată crimă de mediu

În loc să respecte natura și să fie responsabili, unii oameni aleg să arunce deșeurile lor peste tot, chiar dacă există un sistem de management al deșeurilor în județ inclusiv Centre de colectare Deșeuri cu Aport Voluntar - C.A.V. Printre deșeurile găsite în pădure putem aminti obiecte voluminoase, cum ar fi cauciucuri de mașină și mobilier vechi, dar și ambalaje din plastic, sticle de bere și multe altele.

Legea e destul de dură cu persoanele care se fac vinovate de astfel de fapte, iar amenzile ajung la 35.000 de lei, în cazul persoanelor fizice, și chiar dublu, în cazul firmelor. Se pare, însă, că legea, deși strictă, nu sperie pe nimeni!

Fiți dvs. ochii vigilenți ai Gărzii de Mediu!

Dacă observați depozitări clandestine de deșeuri, vă rugăm să anunțați Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Bihor la numărul 0374 826 522 sau prin e-mail, la adresa cjbihor@gnm.ro.

Să avem grijă de mediul înconjurător împreună, deoarece „Schimbarea începe cu noi!”

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!