​O femeie din comuna Roşiori a rămas fără 9.000 lei după ce două ţigănci din Craiova i-au intrat în curte sub pretextul că să cumpere ţuică şi, profitând de neatenţia ei, una s-a furişat în casă şi i-a furat banii dintr-un dulap. 

Incidentul s-a petrecut în luna septembrie a anului trecut, dar hoaţele au fost identificate şi găsite abia vinerea trecută de poliţiştii de la postul din Roşiori, care au şi început urmărirea penală împotriva femeilor pentru furt calificat. 

"În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii din Roşiori le bănuiesc pe acestea că, la 13 septembrie 2018, în jurul orei 12.30, ar fi pretextat că doresc să cumpere ţuică de la o femeie din localitatea bihoreană Mihai Bravu, ar fi pătruns în curtea imobilului cu acordul proprietarei şi, profitând de neatenţia acesteia, ar fi pătruns într-o cameră a imobilului şi ar fi sustras 9.000 de lei, dintr-un corp de mobilier, prin efracţie", se arată într-un comunicat transmis, luni, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor.

Din informare reiese că paguba bihorencei nu a fost recuperată. 

"Cercetările continuă pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celor două femei şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat", se arată în comunicat. 

Pentru a evita astfel de neplăceri, poliţiştii vă recomandă să nu permiteţi accesul în locuinţă persoanelor care vând ori cumpără diverse produse sau se oferă să presteze diferite servicii.

Totodată, instruiţi-vă copiii ca atunci când sunt singuri acasă să nu deschidă sub nici un motiv uşa de acces în locuinţă persoanelor străine care spun că sunt trimise de părinţi pentru a le da diverse obiecte.