Un grup de pasionaţi de maşini off-road au colindat, zilele trecute, cătunele izolate din Munţii Apuseni pentru a aduce zâmbete pe buzele membrilor familiilor nevoiaşe care locuiesc în acele zone.

La acţiunea caritabilă au participat 60 de bihoreni cu 30 de autovehicule de teren, care au vizitat familii din cătunele Scărişoara, Horea, Trifeşti, Petreasa din județul Alba, unele case fiind aşezate la 1.400 de metri altitudine.

Campania umanitară a fost organizată weekend-ul trecut, pentru ca familiile nevoiașe să se bucure de pachete în Săptămâna Mare. 

"Mai mulţi localnici ne-au ajutat cu informaţii despre familiile care aveau nevoie de ajutor. Am dus alimente neperisabile şi produse de igienă. Pachetele au fost personalizate după caz, unde ştiam că sunt copii am pus rechizite, jucării, iar la cei mai mici lapte praf, scutece. Foarte mulţi oameni pe care i-am ajutat erau în vârstă, de circa 80-90 de ani, mulţi dintre ei fără venituri", a explicat orădeanul Cornel Doble Jr., președintele Asociaţiei West Alpine Off Road.

Grupul de binevoitori organizează astfel de acţiuni caritabile în sate izolate de mai bine de opt ani. 

Pentru a putea circula cu mașinile de teren în Parcul Natural Apuseni, Asociația West Alpine Off Road a obținut un aviz din partea administrației parcului. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!