Meteorologii au extins, miercuri, codul galben de ploi valabil pentru județul Bihor și o mare parte din Transilvania. Avertizarea a rămas în vigoare până joi, la ora 12.

„În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei, precum și în zonele montane aferente, va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25...40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. La munte ploile vor determina topirea stratului de zăpadă, iar la altitudini de peste 1500 m, în nordul Carpaților Orientali, trecător vor fi precipitații mixte”, a transmis Administrația Națională de Meteorologie.

În Munții Apuseni, inclusiv în zona montană din Bihor, avertizarea de ploi este de tip cod portocaliu și, potrivit meteorologilor, se vor acumula cantități de precipitații de 50...60 l/mp și izolat de peste 70 l/mp.

În același timp, a intrat în vigoare o atenționare a hidrologilor, care spun că începând de miercuri, ora 16, până joi, ora 12, pe râul Crișul Negru și pe afluenții lui, în amonte de Tinca, va fi un risc de inundații, echivalent unui cod portocaliu. De la Tinca în aval, codul hidrologic este unul galben.

Tot cod galben de inundații este și pe râurile Barcău și Crișul Repede.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!