Pe lângă caniculă, vin și furtunile în Bihor. Meteorologii au emis două noi avertizări imediate de furtuni, de tip cod galben și cod portocaliu, valabile pentru mai multe localități din județ pentru marți după amiază.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, codul galben este în vigoare începând cu ora 14.50 și până la ora 16.

În acest interval, se vor înregistra local averse torențiale care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului/ vijelie, grindină în mai multe localități.

Este vizată zona de munte a județului Bihor și localitățile: Aleșd, Bratca, Vadu Crișului, Șuncuiuș, Aștileu, Finiș, Lunca, Șoimi, Vașcău, Țețchea, Aușeu, Măgești, Roșia, Bulz, Uileacu de Beiuș, Cărpinet, Drăgești, Copăcel, Vârciorog, Nucet, Tărcaia, Lazuri de Beiuș, Criștioru de Jos, Șinteu.

În unele zone fenomenele se vor amplifica. Astfel, pentru aceleași localități este în vigoare și un cod portocaliu, între orele 15 și 16. Concret, descărcările electrice vor fi mai frecvente, iar aversele torențiale vor acumula 25...40 l/mp.

„Pentru protejarea populației din zonele vizate de Codul Portocaliu, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor a transmis mesaj RO-ALERT”, a anunțat ISU Bihor.

Așa cum BIHOREANUL a arătat, meteorologii au emis, marți dimineață, un nou cod galben de caniculă și disconfort termic valabil pentru cea mai mare parte a țării, inclusiv județul Bihor.

Miercuri, o parte din județele României intră sub cod portocaliu de căldură. E de așteptat să apară și perioade cu instabilitate atmosferică.

UPDATE: Cod galben prelungit 

ANM a prelungit codul galben de furtuni până la ora 17, pentru mai multe localități și pentru zona de munte.

Concret, meteorologii se referă la „zona de munte a județului Bihor și zona de munte a localităților: Aleșd, Bratca, Vadu Crișului, Șuncuiuș, Aștileu, Finiș, Lunca, Șoimi, Vașcău, Țețchea, Aușeu, Măgești, Roșia, Bulz, Uileacu de Beiuș, Cărpinet, Drăgești, Copăcel, Vârciorog, Nucet, Tărcaia, Lazuri de Beiuș, Criștioru de Jos, Șinteu”. 

ANM transmite că se vor semnala „averse torențiale care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!