Pe 10 mai, cei 327 de avocaţi ai Baroului Bihor sunt convocaţi la Adunarea Generală pentru alegerea decanului, a Consiliului Baroului Bihor, a Comisiei de cenzori şi a Comisiei de disciplină pentru următorii patru ani.

Pentru funcţia de decan, ocupată de două mandate de avocata Corina Domocoş (foto), s-au înscris şapte maeştri ai barei: Paşcu Balaci, Lucian Chisăliţă, Teodor Coloja, Cristian Domocoş, Ştefan Herchi, Florin Marinău şi Mircea Ursuţa.

Pentru cele 11 funcţii de consilier s-au anunţat 22 de combatanţi. Printre aceştia se numără, pe lângă candidaţii pentru funcţia de decan, actualul decan Corina Domocoş, foşti consilieri ca de pildă Mirela Cocaină, Cristian Domocoş, Piroska Miu, Florina Morozan şi Alin Nastea, dar şi alţi avocaţi care până acum nu au ocupat funcţii în Barou, cum ar fi Cristian Bălănean, Hanna Berger, Viorel Butaş, Teodor Cadar, Răzvan Doseanu, Sebastian Formittag, Mircea Golea, Carmen Mesaroş, Lăcrimioara Olah, Florin Pantea, Cristian Rusu şi Szekely Ferencz.

Conform regulamentului de organizare a alegerilor, decanul şi membrii Comisiei de disciplină trebuie aleşi dintre avocaţii definitivi care au o vechime neîntreruptă în profesie de minimum 10 ani, iar cei pentru Consiliul Baroului trebuie să aibă o vechime continuă de minimum 8 ani.

Cum pentru Comisia de cenzori şi Comisia de disciplină a Baroului nu au fost înregistrate candidaturi, alegerile se vor face direct în cadrul adunării generale, cu vot deschis. Cenzorii vor fi aleşi dintre avocaţii cu minimum 8 ani vechime în profesie.

După alegerile interne, Adunarea Generală va alege cu vot deschis şi delegaţii la Congresul Avocaţilor, dintre cei cu minimum 8 ani vechime neîntreruptă, precum şi un reprezentant pentru Comisia centrală de disciplină, dintre avocaţii cu minimum 15 ani vechime.