Avocatul orădean Cosmin Moraru şi soţia sa, Krisztina, profesoară, sunt daţi dispăruţi de marţi, cei doi fiind suspectaţi că au ucis-o pe mama tinerei, dispărută şi ea.

Cazul se află în ancheta Parchetului Curţii de Apel Oradea. "A fost constituit un dosar, în care procurorii, împreună cu ofiţeri din cadrul Poliţiei Bihor, verifică indiciile şi informaţiile existente cu privire la dispariţia de la domiciliu a avocatului Moraru Cosmin, a soţiei şi a soacrei sale. În acest moment, nu putem confirma sau infirma săvârşirea unor fapte de violenţă, conexe presupuselor dispariţii de mai sus, procedurile judiciare şi verificările necesare stabilirii faptelor fiind în curs de desfăşurare", a comunicat purtătorul de cuvânt al instituţiei, procurorul Tiberiu Sighiartău.

BIHOREANUL a aflat, însă, că sesizarea privind dispariţia celor doi a fost făcută iniţial de o cunoştinţă a avocatului căruia acesta i-a lăsat cheile, cerându-i să schimbe gresia şi să tencuiască locuinţa.

Ulterior, şi părinţii avocatului au confirmat fuga acestuia, speriaţi că acesta i-a căutat, luni, extrem de agitat, pretinzând că trebuie să plece deoarece e urmărit de DNA şi îi aşteaptă, atât pe el cât şi pe soţia sa, 30 de ani de închisoare.

Sursele BIHOREANULUI susţin că echipaje complexe de poliţişti şi procurori au făcut deja primele cercetări în caz, găsind în locuinţa tinerilor urme de sânge. De asemenea, poliţiştii au audiat mai mulţi martori, vecini ai avocatului, care l-ar fi văzut pe acesta, înainte de dispariţie, cu urme de sânge pe haine şi cărând în spate un sac.

Cosmin Moraru este avocat în cadrul Baroului Bihor din 1999 iar colegii îl descriu ca un „băiat liniştit şi puţin ciudat". Avocatul este la a doua căsătorie după ce prima lui soţie, Amalia, judecătoare, a solicitat divorţul şi s-a mutat la Craiova împreună cu cei doi copii.

Cea de a doua soţie a avocatului, Erika Krisztina Pazuric, cu care s-a căsătorit în iunie 2008, este profesoară la Colegiul tehnic „Mihai Viteazul".

Directorul Colegiului, Ruben Filimon, susţine că nu şi-a mai văzut colega de două zile. „M-a sunat luni soţul ei, spunând că Erika nu se simte bine şi nu va merge la şcoală, deoarece trebuie să meargă la spital pentru analize. Dar de atunci nu a mai răspuns la telefon, am sunat şi eu, şi elevii din clasa la care e dirigintă. Noi ne-am gândit că poate au mers la medic în Ungaria, de aceea nu răspunde", spune directorul.

Profesoara predă discipline economice şi e dirigintă la o clasă de-a X-a. „Niciodată nu lipseşte de la şcoală şi nu întârzie fără să anunţe. Lunea trecută a lipsit, spunând şi atunci că nu se simte bine, dar apoi a venit la şcoală şi n-a fost nicio problemă", a precizat Filimon.