Cei doi soţi au fost aduşi la ora 7.30 la Curtea de Apel Oradea de unde, în jurul orei 8, au fost conduşi la locul crimei. Cercetarea judecătorească s-a realizat în prezenţa unui procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, respectiv a avocaţilor celor doi soţi, judecătoarea refuzând să permită participarea ziariştilor.
Procedura a durat aproximativ 20 de minute. Judecătoarea a intrat în apartamentul celor doi soţi, situat la etajul întâi al imobilului, unde Moraru i-a arătat locul în care şi-a ucis soacra, iar soţia avocatului a indicat locul în care s-a aflat în acel moment, dormitorul, situat la o cameră distanţă şi de unde nu ar fi auzit scandalul dintre soţul şi mama ei.
Apoi, Moraru a indicat apartamentul în care locuieşte vecinul său, cu care are un perete comun, şi care ar fi auzit-o pe Krisztina rugându-l în şoaptă pe soţul ei, în timpul crimei, să înceteze.
Tot la indicaţia lui Moraru, judecătoarea a traversat apoi coridorul, oprindu-se în faţa locuinţei de vizavi, unde locuieşte fosta elevă a Krisztinei. Aceasta a declarat procurorilor că a văzut-o pe victima celor doi încercând să iasă din apartament, iar ulterior trei umbre în holul locuinţei avocatului.
Declaraţia tinerei a fost pusă la îndoială de apărătorii lui Cosmin Moraru şi Krisztina Pazurik, deoarece apartamentul fetei se află la o distanţă de 15 metri, iar tânăra ar fi surprins detaliile pe care le prezenta fără ochelarii de vedere pe care îi poartă de obicei şi în condiţiile în care uşa de intrare în locuinţa familiei Moraru era închisă şi are doar câteva ochiuri mici de sticlă.
În final, tot la indicaţia lui Moraru, judecătoarea a coborât şi la vecina de la parterul imobilului, care a declarat că a văzut-o încercând să scape din apartament pe Krisztina, şi nu pe mama acesteia, şi care ar fi surprins, la rândul ei, scandalul.
La finalul procedurii, la cererea avocaţilor, judecătoarea a decis să amâne dezbaterile pe luni, când va avea loc ultimul termen de judecată al procesului, iar avocaţii îşi vor putea prezenta şi pledoariile în apărarea Krisztinei.
Avocatul Alexandru Lele, unul din apărătorii Krisztinei Pazurik, susţine că cercetările la faţa locului au fost importante pentru instanţă. "Acum a reuşit să înţeleagă şi instanţa chestiuni de care noi ne prevalam în timpul dezbaterilor. Faptul că clienta mea, Krisztina, nu a auzit partea de început a conflictului spontan iscat între soţul şi mama ei, dar şi faptul că martora de vizavi, cea care spunea că a văzut trei umbre în holul apartamentului, nu a dat declaraţii conforme, era doar o deducţie. A văzut, probabil, umbre, dar nu avea cum să specifice câte anume", a explicat BIHOREANULUI avocatul.
După cum se ştie, soţul ei, avocatul Cosmin Moraru a recunoscut comiterea crimei, fiind condamnat deja de Curtea de Apel Oradea la 13 ani de închisoare, soluţie care a fost contestată atât de avocatul său, Răzvan Doseanu, cât şi de reprezentanţii Parchetului Curţii de Apel, prin recurs care se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Soţia sa, Krisztina Pazurik, acuzată de complicitate, a negat acuzaţiile.