Gheorghe Letea, 67 de ani, unul din cei mai cunoscuţi avocaţi bihoreni, a fost găsit mort, sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 9, în biroul său de pe strada George Enescu din Oradea, chiar de fiica sa, împreună cu care îşi petrecuse după-amiaza de vineri.

Aceasta a solicitat ajutorul prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru a stabili condiţiile în care a survenit decesul avocatului. În urma primelor verificări, s-a stabilit că Gheorghe Letea a murit vineri seară, în jurul orei 19, în urma unui infarct miocardic.

"Avocatul a fost împreună cu fiica sa vineri după-amiaza, după care s-a retras în biroul aflat sub apartamentul acesteia. Seara, în jurul orei 19, a suferit un atac de cord", a declarat pentru BIHOREANUL prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra.

Corpul neînsufleţit al avocatului a fost depus la Serviciul judeţean de Medicină Legală, pentru efectuarea necropsiei. Potrivit procurorului, avocatul avusese şi în trecut probleme cardiace, fiind chiar operat în urmă cu câţiva ani, la Debreţin, tot în urma unui infarct. "Mai aşteptăm analizele toxicologice, însă nu sunt suspiciuni de crimă", a mai spus Viorel Gavra.

Absolvent al Facultăţii de Drept din Bucureşti, şi cu o vechime de peste 40 de ani în avocatură, Gheorghe Letea a fost specialist în drept penal, însă a pledat şi în numeroase procese civile. Ultimul proces l-a câştigat chiar în această săptămână, când a obţinut suma de 200.000 de euro, despăgubiri morale dispuse de instanţă pentru o familie care şi-a pierdut singurul copil, în vârstă de 20 de ani, într-un accident auto.

"M-am întâlnit cu el pe coridorul Tribunalului Bihor, şi era fericit. Spunea că în astfel de momente, simte că profesia îi oferă şi satisfacţii, nu doar dezamăgiri. Se plângea des, în ultima perioadă, că instanţele dau tot mai des soluţii nedrepte, imorale şi inumane. Avea dreptate", a povestit BIHOREANULUI unul din colegii avocatului.