Curtea de Apel Oradea a judecat, sâmbătă, cererea de arestare preventivă formulată de procurorii DNA pe numele avocatului Horia Chivari, reţinut cu o zi mai devreme sub acuzaţia de trafic de influenţă.

Chivari a fost reprezentat în faţa instanţei de trei apărători, Ioan Sava, Kolozsi Arpad şi Adrian Stancu, care, după dezbateri întinse pe mai bine de 3 ore, au obţinut eliberarea avocatului.

"Instanţa a respins propunerea de arestare", a declarat pentru BIHOREANUL grefiera Cornelia Precup, din cadrul Biroului de presă al instanţei.

Cum ordonanţa de reţinere emisă de procurorii DNA Oradea pe numele avocatului Horia Chivari expiră în cursul zilei de sâmbătă, acesta va fi pus în libertate. Totuşi, încheierea Curţii de Apel Oradea nu este definitivă. Ea poate fi atacată cu recurs iar dezbaterile se vor relua la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Avocatul Horia Chivari a fost reţinut, vineri, de procurorii DNA Oradea, pentru a doua oară în decurs de un an. Avocatul e acuzat tot de trafic de influenţă după ce ar fi cerut 24.000 de euro ca să "rezolve" cu judecătorii Curţii de Apel Oradea eliberarea unui interlop sătmărean, Doru Tukacs. Deşi Tribunalul Satu Mare îl condamnase la 7 ani de închisoare cu executare, la Oradea Tukacs a fost achitat şi a scăpat cu o simplă amendă administrativă.

Citiţi despre noile acuzaţii la adresa avocatului Horia Chivari în articolul: Avocatul Horia Chivari, reţinut pentru a doua oară. Procurorii DNA îl acuză de trafic de influenţă în favoarea unui interlop din Satu Mare