Curtea de Apel Bucureşti a judecat, joi, cererea de arestare formulată pe numele avocatului orădean Horia Chivari, anchetat de procurorii DNA pentru trafic de influenţă.

În urma dezbaterilor, magistraţii au respins solicitarea procurorilor, dispunând punerea în libertate a avocatului.

Judecătorii au dispus în schimb, că avocatul are obligaţia de a nu părăsi ţara în următoarele 30 de zile şi totodată nu are dreptul să profeseze până la finalizarea cercetărilor.

Decizia nu este definitivă. Ea a fost deja atacată de procurorii DNA, prin recurs, care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, avocatul orădean Horia Chivari a fost ridicat, miercuri, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Structura centrală, fiind acuzat că a încercat să "cumpere" o sentinţă favorabilă de la judecătorul Ovidiu Galea de la Tribunalul Bihor.

Potrivit unui comunicat făcut public, joi, de Biroul de presă al DNA, avocatului i se impută că, în cursul lunii iulie 2011, a pretins şi primit 7.000 euro de la o persoană, denunţător în cauză, lăsând să se creadă că îşi va exercita influenţa asupra unui judecător de la Tribunalul Bihor, astfel încât fiul denunţătorului să obţină o pedeapsă cu suspendare într-un dosar penal în care fusese trimis în judecată.

Ce crede Bihorel pe tema asta, citiţi pe www.bihorel.ro!

Detalii despre acest caz, în articolul: Avocatul Horia Chivari, reţinut de procurorii DNA pentru trafic de influenţă!