Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins, miercuri, recursul declarat de Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva decizei Curţii de Apel Bucureşti, instanţă care a dispus cercetarea în libertate a avocatului orădean Horia Chivari.

Magistraţii Înaltei Curţi au menţinut, însă, interdicţiile dispuse de Curtea de Apel în cazul avocatului, care nu are dreptul să părăsească ţara în perioada 28 martie - 26 aprilie şi nici nu mai poate profesa până la finalizarea cercetărilor în dosarul în care e acuzat de trafic de influenţă. Decizia ICCJ este definitivă.

După cum se ştie, avocatul Horia Chivari este cercetat de procurorii DNA din structura centrală, sub acuzaţia de trafic de influenţă, după ce ar fi pretins şi primit 7.000 euro, în iulie 2011, de la tatăl unui client, cu promisiunea că va interveni pe lângă judecătorul Ovidiu Galea, pentru ca acesta să dispună o pedeapsă cu suspendare.

Pe 27 martie, Chivari a fost ridicat de procurori din faţa locuinţei sale. Avocatul a recunoscut faptele, însă a declarat că a împărţit banii cu judecătorul.

Citiţi amănunte despre noul caz de corupţie din justiţia bihoreană în articolul:

Liber şi nu prea: Scăpat deocamdată de arest, avocatul Chivari spune că trebuia să-l şpăguiască pe judecătorul Galea