Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Oradea au emis, în noaptea de miercuri spre joi, o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele avocatului orădean Ioan Sava, cercetat sub acuzaţia de trafic de influenţă.

Avocatul, cunoscut drept unul dintre cei mai influenţi din Oradea, este acuzat că a pretins 7.000 de euro de la un client căruia i-a promis că-i va obţine o condamnare cu suspendarea executării, la Curtea de Apel Oradea.

Denunţătorul, Ioan Morar Romocsa fusese condamnat deTribunalul Bihor la 4 ani şi 3 luni de închisoare cu executare, într-un dosar în care era acuzat de furt calificat.

După ce i-a înmânat cei 7.000 de euro avocatului, soluţia a fost schimbată în favoarea inculpatului la Curtea de Apel, unde Romocsa a obţinut o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendarea executării, sub supraveghere.

Avocatul Ioan Sava a fost ridicat, miercuri, cu mandat de aducere, dintr-o sală de judecată a Tribunalului Bihor, iar locuinţa şi cabinetul acestuia au fost percheziţionate de procurorii anticorupţie.

Miercuri după-amiaza, avocatul a fost condus la sediul DNA pentru audieri, la finalul cărora a fost reţinut.