Deputatul UDMR Szabó Ödön îi acuză pe liberalii din Consiliul Judeţean Bihor de superficialitate pentru faptul că au refuzat să voteze noile grile de salarizare ale angajaţilor, privându-i astfel de leafă în această lună.  

"Domnul Ioan Avrigeanu a declarat că va vota grilele de salarizare în şedinţa ordinară din octombrie, nu una extraordinară. Dar au avut una, în septembrie, şi nu au participat pentru că sperau ca a doua zi Curtea de Apel Timişoara să invalideze alegerile pentru funcţia de preşedinte de CJ. Dacă ar fi bărbat, domnul Avrigeanu ar recunoaşte. Spune, dacă eşti bărbat: «Ăsta a fost calculul nostru, nu ne-a ieşit, vom vota la următoarea şedinţă»", a spus Szabó, vineri, într-o conferinţă de presă.

Declarația a fost făcută cu trimitere directă la declaraţia făcută de liberal, cu o zi mai devreme, cum că preşedintele CJ Pásztor Sándor e lipsit de "cojones", pentru că nu are curajul să le dea angajaţilor salarii, prin Dispoziţie, pe care, ulterior, consilierii o validează prin vot.

"Domnul Avrigeanu ştie că nu se pot da salarii în acest fel, dar aruncă cu vorbe", a mai spus deputatul, reproşându-i liderului liberal limbajul nepotrivit. "Domnul Avrigeanu coboară discursul politic foarte jos. Nu se vorbeşte în astfel de termeni".

În opinia liderului UDMR, deşi în public fac declaraţii moralizatoare, în realitate liberalii duc o luptă politică murdară, umblând "după trădători". "De la bun început, văzând că există o coaliţie realizată, au încercat să găsească trădători. La fel fac şi acum. Toată lumea ştie că 18 e mai mult decât 17. Dar atunci măcar nu mai veni cu texte moralizatoare. Poţi să spui că sunt un politician, da, dar atât".

Szabó susţine că, la fel ca şi ofiţerul DGA care a recunoscut, joi, într-o conferinţă de presă la Oradea, că ar greşi pentru un milion de euro, şi liberalii au preţul lor, doar că nu vor să-l spună pe şleau, ascunzându-se în spatele unor declaraţii moralizatoare.

"A venit domnul Avrigeanu ieri să spună pe ocolite că «dacă ne dau bani la primari, votăm cu ei». Ce-i asta? E ca şi domnul acela de la Anticorupţie, care şi el are preţul de 1 milion de euro. Să spună şi PNL-ul care e preţul lor şi să-l asume. E de 2 milioane de euro, 3 milioane de euro? Dar nu să facă pe moraliştii. Nu ţine", a încheiat Szabó.