O cheamă Karisia, pe numele de scenă Karyss, are 10 ani e din Sântandrei, iar pe 12 decembrie, şi-a lansat primul videoclip. Se numeşte Baby Mafia, cu versuri şi un scenariu care stârnesc controverse şi care, în două săptămâni, a strâns aproape 100.000 de vizualizări pe canalul ei de YouTube, dar şi discuţii aprinse între internauţi. Clipul are rădăcini în realitate, fiind inspirat tocmai din percheziția făcută tatălui său...

„Îmi fac toate poftele...”

Piesa e în stil trap, popular în rândul adolescenţilor, şi vorbeşte despre o fată răsfăţată, chiar arogantă, care îşi etalează hainele de firmă, cardul, bolidul, viaţa fără griji, care îşi face toate poftele, că doar e "fata lui tata". "Vreau miliarde, Baby mafia / Fata ştie să se-mbrace, Baby mafia / Îmi fac toate poftele, într-un G cu fetele / Te las în spate, nu-mi vezi urmele", începe melodia.

Ea continuă apoi în acelaşi ton: "Hainele de pe mine sunt din Italia / Singura regină, n-o poţi controla / Detronez orice rivală, sunt aşa de rea / Plătesc cu cardul, nu contează sumele / Îmi vezi maşina, şi deja ştii numele / Fata lui tata, îmi fac toate poftele / Sunt regina, tu reţine-mi numele", descriind apoi şi hainele pe care le poartă: "N-am cum să mă abţin, în picioare Loubutin / Borsetuţă Givenchy, eşarfă Louis Vuton, ochelari vreo 3.000 / Parfumul nici n-ai cum să-l ştii".

Videoclipul are şi un moment special: o descindere a mascaţilor pe care Karyss îi bate cu o bâtă de basseball, îi leagă fedeleş şi îi machiază în băşcălie.

„Mă reprezintă”

Cine e "fata cea mai rea"? În viaţa de zi cu zi, e o copilă plină de viaţă, care îşi iubeşte la nebunie părinţii şi pe "surioara" Maya, nu a chiulit niciodată de la ore, pentru că i se pare "aiurea", are doar note de 10, îi place să facă sport şi e nebună după muzică. "Eu sunt mai băieţoasă, întotdeauna am fost, iar genul acesta de muzică mă reprezintă", spune ea.

Karisia cântă de la 3 ani, tot de atunci face canto, şi a fost prezentă la mai toate concursurile şi festivalurile de muzică organizate pentru copii, la ultimul, Festivalul Internaţional "Capitala Muzicală", de la Sibiu, unde a primit premiul special al juriului.

 

A început cu muzică populară şi doar din ultimii doi ani cochetează cu muzica uşoară. Videoclipul lansat acum este parte a unui album care va conţine în total 12 piese, gândite şi realizate împreună cu Quba, pe numele său real Alexandru Gajaila, primul producător de dubstep din România care a ajuns în Top 100 Artists Beatport. "Aşa e genul acesta muzical, mai dur. Mie îmi place", spune Karisia.

„Fata lui tata...”

"Nu chiar pe toate piesele sunt aşa, totuşi", zice tatăl fetiței, nimeni altul decât controversatul afacerist Mihai Borciu, care se consideră vinovat oarecum pentru poveste. Mai ales pentru scena cu mascaţii, inspirată dintr-o acţiune care l-a vizat chiar pe el.

În trecut, Borciu a fost implicat în mai multe scandaluri şi bătăi, fiind acuzat chiar şi că ar fi tras asupra maşinii patronului Laguna Security, Aurel Gavriş, dosar care, în final, a fost clasat, anchetatorii stabilind că arma deţinută de el nu e cea cu care s-a tras şi că "nu există probe că o persoană a săvârşit infracţiunea".

De altfel, acesta este şi dosarul în care locuinţa afaceristului a fost percheziţionată, însă fără ca poliţiştii să găsească vreo probă incriminatoare la adresa lui.

"A văzut prea multe, s-a maturizat prea repede. Când am văzut piesa, ce era să zic? Să spun că nu îmi place? Nu pot spune nu. E un copil cuminte, ascultător, nu are pretenţii extravagante, e premiantă la şcoală. A fost dorinţa ei, să încerce. Are voce, imaginaţie, prezenţă. Am lăsat-o. Cum s-o refuz?", se întreabă Borciu.

Remarcată de Selly

Oricum, piesa pare deja un succes, strângând aproape 100.000 de vizualizări în două săptămâni, multe propuneri de colaborări, unul dintre cei mai cunoscuţi fiind Selly, împreună cu care va avea şi o emisiune pe celebrul canal de YouTube al tânărului, cu peste 2 milioane de urmăritori. 

Deopotrivă, însă, piesa a atras şi critici din partea unor internauţi care o consideră inadecvată pentru vârsta copilei, susţinând că transmite mesaje greşite, inadecvate, celorlalţi adolescenţi.

Vezi clipul mai jos și formează-ți propria părere!