Tragedia s-a petrecut miercuri, la prânz în Valea Nimăeşti din comuna Budureasa. Băieţelul de 3 ani se afla împreună cu alţi copii pe malul pârâului şi a intrat în apă să se joace. Nesupravegheat fiind, copilul s-a dezechilibrat şi a căzut, fiind luat de apă.

Copiii, printre care şi fratele băieţelului, în vârstă de 4 ani, au fugit imediat să-i cheme pe părinţi în ajutor, însă aceştia au ajuns prea târziu. "Micuţul era deja în stop cardio-respirator când a fost scos din apă, iar medicii Serviciului de Ambulanţă care s-au deplasat la faţa locului pentru a-i acorda ajutor nu au mai reuşit să-l resusciteze", a explicat, joi, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Bihor, dr. Emil Boţcău.

Corpul neînsufleţit a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cu exactitate a cauzelor morţii. Totodată, o echipă de cercetare formată din poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Beiuş şi din Budureasa au început investigaţiile, părinţii copilului riscând să fie cercetaţi pentru neglijenţă.

"Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş supraveghează cercetările şi, în funcţie de rezultatele anchetei, vor stabili dacă părinţii au vreo culpă pentru faptul că nu au supravegheat minorul", a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, Gligor Sabău.