Adrian Bonchiş, băieţelul de 9 ani din satul bihorean Ferice, comuna Bunteşti, internat în stare gravă la Clinica de Neurochirurgie din Spitalul Judeţean Oradea cu o bucată de scândură înfiptă în cutia craniană a fost externat şi este perfect recuperat. "Copilaşul a fost externat în stare foarte bună şi va trebui doar să revină la un control peste două-trei săptămâni. În rest, este perfect recuperat", a declarat BIHOREANULUI dr. Carmen Pantiş, managerul Spitalului Judeţean.

Băieţelul va mai rămâne acasă pentru o perioadă de convalescenţă de 10 zile după care va începe şcoala, fiind elev în clasa a lV-a. "La recomandarea medicului, copilul va mai sta un pic acasă după care va merge la şcoală. Dar nu mai are nicio problemă, şi-a revenit complet", a spus şi tatăl copilului, Florin Bonchiş.

Accidentul lui Adrian Bonchiş a avut loc în curtea casei. Pe 25 august, băieţelul se juca cu mai mulţi copii în şopron, la înălţime, de unde a alunecat şi a căzut, lovindu-se cu capul direct de o bucată de scândură care i-a străpuns cutia craniană.

El a fost transportat de un echipaj SMURD în stare gravă la Oradea şi operat o zi mai târziu de o echipă de medici condusă de conferenţiarul Dumitru Mohan şi formată din medicii Clement Miron şi Aurel George Mohan, asistenta Mariana Vesa şi anestezistul Marcel Negrău, intervenţia durând mai bine de o oră.

"Am făcut o craniectomie temporo-parietală dreaptă şi eschilectomie parţială. Adică am toaletat profund plaga, unde erau smocuri de păr, pentru că tot ce a întâlnit lemnul în cale i-a împins în cap, şi am eliberat bucata de lemn", a explicat imediat după operaţie conferenţiarul Mohan.

Potrivit medicilor, din bucata de lemn de 12 centimetri lungime şi groasă de 2,5 centimetri, circa 7 cm au intrat în capul copilului, spărgându-i cutia craniană, fără însă să-i străpungă învelişul creierului.