În doar 7 ani, o firmă din Oradea și-a făcut o carte de vizită inclusiv dincolo de granițele țării. Pusă pe roate de doi tineri ingineri, DHElectric a devenit un mic holding în proiectarea și executarea de lucrări în domeniul electric și are un portofoliu remarcabil, de la clădiri inteligente până la aeroportul orădean ori întreprinderi în căutarea independenței energetice.

O poveste de succes care confirmă că specializarea, seriozitatea și tenacitatea duc întotdeauna la rezultate, iar succesul aduce, mai departe, succes.

De la A la Z 

În 2015, DHElectric își începea activitatea „de jos”, realizând, cu un singur angajat, instalații electrice interioare, pentru case și apartamente, pentru ca în prezent să aibă 34 de angajați și să evolueze la realizarea de instalații electrice civile (pentru întreprinderi industriale, cabinete și laboratoare medicale), instalații exterioare (branșamente, linii de joasă și medie tensiune, posturi de transformare), instalații de securitate (sisteme de control acces și camere de supraveghere cu alarme), sisteme de detecție și alarmare la incendii, instalații și sisteme de producere a energiei electrice din sursă solară, cu panouri fotovoltaice.

„Ne mândrim că avem echipe specializate pentru toate specialitățile, iar clientul nostru nu are decât un singur lucru de făcut, să semneze un contract și, implicit, să achite serviciile. În rest, noi ne ocupăm de toate: concepem proiectul, obținem toate avizele și autorizațiile necesare, achiziționăm echipamentele și materialele, executăm lucrarea, o punem în funcțiune și garantăm mentenanța ulterioară”, spune directorul DHElectric, inginerul Daniel Hirina (foto).

Un portofoliu cu greutate

Atestată de ANRE pentru orice lucrări de medie și joasă tensiune, firma are la activ, așa cum prezintă și propriul site, www.dhe.ro, o mulțime de lucrări complexe, cu beneficiari diverși. Pentru Electrica a extins, cu cabluri îngropate în munte, rețeaua de medie și joasă tensiune din Bratca și din Roșia spre Peștera Farcu, iar pentru ADLO o parte din rețelele din parcurile industriale I și II, realizând totodată și o rețea de iluminat smart (cu corpuri care își schimbă intensitatea de iluminare după necesități).

A electrificat cu linii de medie și joasă tensiune, tot îngropate, cartierele rezidențiale Viena, Milano 5 și AES (aici montând inclusiv panouri fotovoltaice), iar la comanda celui mai mare dezvoltator de parcuri industriale din Europa centrală și de est, CTPark, a extins rețelele pentru compania Inteva din parcul industrial Salonta și, mai recent, a electrificat terminalul de mărfuri al aeroportului din Oradea.

DHElectric a lucrat, de asemenea, la clădirea inteligentă a unui hub IT din Săldăbagiu de Munte, a realizat instalații smart de iluminat, sisteme de securitate și de gestionare a consumurilor (inclusiv pentru piscină) la hotelul Aventus din Băile Felix, a realizat sisteme de producere a energiei electrice cu fotovoltaice la întreprinderi (precum Valtryp) și a conceput instalații electrice pentru cafenele (de exemplu Ristretto), stații de carburanți (Socar), laboratoare medicale (Biostandard) etc.

Cu tricolorul 

Una dintre lucrările de prestigiu marca DHElectric este cel mai mare proiect de repowering din Europa: înnoirea parcului fotovoltaic din Oldenburg, cel mai mare din Germania, întins pe 60 de hectare și având o capacitate de peste 21 MW. „În 6 luni am demontat 196.000 panouri fotovoltaice de 90 și de 120 W și am montat 78.864 panouri policristaline de 260 și 265 W. Rezultatul a fost rezolvarea problemelor de producție cauzate de panourile din primele generații și reducerea cu 33% a suprafeței parcului, deci o folosire mai bună a terenului. Panourile demontate au fost trimise spre refolosire în Namibia”, spune Cristian Mitea (foto), directorul tehnic al DHElectric.

În Republica Dominicană, acesta a coordonat un alt proiect, pentru realizarea unui sistem fotovoltaic ce asigură electricitatea unui resort turistic. „La finalizarea lucrărilor am fost atât de mândru încât am lăsat steagul tricolor pe patul din camera de hotel unde am fost cazat”, spune tânărul, adăugând, însă, că „în România am putea face de 10 ori mai mult”.

Este de altfel și motivul pentru care echipa DHElectric, formată din 9 tineri ingineri (media de vârstă este de 37 ani), permanent conectați la cele mai performante tehnologii, preferă să lucreze acasă. Așa pun la curent, și la propriu, și la figurat, cât mai multe case și firme, pentru a folosi electricitatea deștept și cu costuri cât mai mici...

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!