Turneul Naţional de la Padel Arena Oradea s-a bucurat de prezenţa celor mai buni jucători români ai momentului.

La numai două luni de la lansarea acestui sport în Oradea, cei mai mulţi dintre reprezentanţii gazdelor s-au înscris la nivelul 3 (amatori / începători), însă finala a fost 100% timişoreană. Succesul i-a revenit echipei Bogdan Cerbu - Adrian Melciu, care a câştigat finala cu Adi Creţ - Dani Neacşu, scor 6-1, 6-3.

Nivelul 2 (unde concurează sportivi inițiați) a fost dominat tot de bănățeni. Finala a fost câştigată de tandemul timişorean Lucian Perescu - Mădălin Ilinca în faţa concitadinilor de la echipa Smashers, Radu Vasiu - Andreas Niemersheim, scor 5-7, 6-3, 6-4.

Cea mai aşteptată dispută, la profesionişti (nivelul 3), a fost spectaculoasă de la prima până la ultima minge. Cele nouă echipe au fost împărţite în două grupe, una cu patru concurente, iar cealaltă cu cinci. 

"Băieţii răi" din Oradea, Andrei Dărăban şi Bogdan Sturzu, au făcut parte din grupa A, unde au câştigat toate cele trei partide, fără set cedat. 

În grupa B, Smash Oradea (Horia Matei - Alex Stohor) a câştigat două meciuri din patru, ratând o şansă uriaşă de a accede în semifinale, cedând un set la tie-break după ce a avut 5-3. Partida s-a dovedit decisivă. Liberty Oradea a încheiat pe locul 5. 

Semifinalele s-au disputat ziua următoare, când "Bad Boys" au pornit modest în meciul cu băieţii din Cluj, Eugen Mureşan - George Scridon. Orădenii au avut 3-1, după care au pierdut cinci game-uri la rând şi au cedat primul set cu 3-6. Cu un Bogdan Sturzu mult mai calm în următoarea secvenţă, orădenii au egalat situaţia, câştigând setul II la tie-break 7-6 (5), pentru a câştiga setul decisiv destul de lejer cu 6-3. 

În finala disputată cu Padel Center Timişoara (Silviu Popescu - Bruno Perescu) istoria s-a repetat. Primul set a fost pierdut în tie-break 6-7 (0), fără punct făcut în prelungiri.

Apoi, orădenii au revenit și și-au adjudecat următoarele seturi, cu 6-4, 6-3, şi implicit meciul şi turneul. Astfel, la două luni după primul meci de padel jucat de ei, Andrei şi Bogdan au produs o mare surpriză la nivel naţional. 

"A fost o experienţă frumoasă pentru noi. Ne bucurăm de numărul mare de echipe prezente, dar şi de valoarea lor. Oradea va mai organiza o etapă în toamna acestui an, iar în perioada 9-11 decembrie vom organiza finala Cupei României. Cât despre Andrei Dărăban şi Bogdan Sturzu, vreau să participăm cu ei la etapa mondială de la Amsterdam", a declarat Spiros Baltsavias, promotorul padelului bihorean. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!