Societatea Turism Felix a decis să închidă începând de vineri mai multe hoteluri din staţiunea Băile Felix, mai precis Internaţional, Termal şi Nufărul. De asemenea, se va închide, de sâmbătă, şi ştrandul Apollo-Felix.

Se închid hotelurile din Băile Felix!

Măsura a fost luată pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19, reprezentanţii societăţii spunând că nu doresc să expună turiştii şi angajaţii.

"Având în vedere că OMS a decis miercuri că situaţia generată de noul coronavirus este pandemie şi ca urmare a adreselor DSP privind aplicarea dispoziţiilor Hotărârii nr. 6/06.03.2020 a Grupului de suport tehnico-stiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase, vă informăm că în perioada 13.03.2020 – 01.04.2020, hotelurile Internaţional, Termal şi Nufărul îşi suspendă activitatea. Ştrandul Apollo-Felix îşi va suspenda activitatea începând cu data de 14.03.2020", se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a SC Turism Felix SA.

Reprezentanţii societăţii adaugă: "Menţionăm că în acest moment nu sunt cazuri confirmate de infecţie cu coronavirus, această decizie este singurul lucru responsabil de făcut în aceste zile, deoarece nu dorim să expunem turiştii şi angajaţii proprii".

Turism Felix transmite că activitatea ar putea rămâne suspendată pe o perioadă mai lungă. Dacă va fi aşa, societatea ar putea să nu deschidă în perioada obişnuită hotelurile Mureş şi Poieniţa.

"În funcţie de evoluţia cazurilor de coronavirus, suspendarea activităţii ar putea fi prelungită, decalând astfel şi deschiderea hotelurilor Mureş şi Poieniţa", se arată în mesajul firmei.

"Aşa este cel mai bine"

Conducerea SCT Felix a luat măsura suspendării temporare a activităţii pentru a evita eventuale măsuri de carantină.

"Am analizat situaţia şi am ajuns la concluzia că aşa este cel mai bine. Ar fi fost catastrofal să se întâmple un caz şi să se închidă tot hotelul cu personalul înăuntru timp de două săptămâni. Trei ani de zile după aceea ne evită lumea, că aici au fost ăia cu virusul", a declarat BIHOREANULUI managerul SCT Felix, Florian Serac.

Potrivit managerului, de luni în staţiune va rămâne doar personalul de întreţinere, restul angajaţilor fiind trimişi două săptămâni în concediu de odihnă. Măsura va afecta 450 de turişti, care până duminică vor părăsi cele trei hoteluri.

Şi hotelul Lotus Therm, singurul de cinci stele din staţiune, se va închide în perioada următoare. "Se închide şi Lotus Therm. Noi îi monitorizăm la intrare, dar cine ştie. Decât să vină să îi blocheze în hotel, mai degrabă închidem noi şi vedem ce se întâmplă", a spus Serac.

"Îmi pare o decizie pripită"

Conducerea complexului President, cel mai mare operator privat din Băile Felix, nu va urma, cel puţin deocamdată, exemplul SCT Felix.

"Băile Felix nu înseamnă doar SCT Felix. Închiderea tuturor capacităţilor de cazare îmi pare o decizie pripită. În acest moment nu exisă niciun caz confirmat de coronavirus în judeţul Bihor şi niciun motiv legal să închidem", a declarat directorul complexului President, Dumitru Fechete.

Potrivit directorului, conducerea complexului a urmat toate recomandările Direcţiei de Sănătate Publice Bihor pentru ca turiştii să fie în siguranţă.

"Aveam programat un eveniment de 200 de persoane cu aprobarea DSP Bihor, iar cum ieri numărul maxim de participanţi a fost limitat la 100 de persoane, l-am anulat", a declarat directorul.

Dumitru Fechete a arătat că reprezentanţii companiei au luat toate măsurile astfel încât complexul să funcţioneze în continuare cu program normal.

"Avem trei corpuri de clădire, independente unele de altele, cu o capacitate de până în 100 de persoane, deci îndeplinim condiţiile cerute, am pus dezinfectanţi peste tot şi am achiziţionat un termoscaner... Avem clienţi cazaţi, lumea este calmă, nu ştiu de ce ar trebui să creăm panică. Dacă situaţia se va schimba, vom lua măsurile care se impun", a spus Fechete.

Complexul President din Băile Felix are o capacitate de cazare de 182 de locuri în trei hoteluri independente şi mai cuprinde o bază de tratament şi un aquapark.