Tânărul balerin orădean Darius Mabda (14 ani) a trecut, vineri seara, de cea de-a doua semifinală a emisiunii-concurs "Românii au talent" de la Pro TV, după ce a prezentat pe scenă un moment artistic impresionant, în care a îmbinat dansul contemporan cu baletul. După ce au fost numărate voturile publicului, Darius a fost primul concurent anunţat drept finalist de Pavel Bartoş şi de Smiley.

Într-un decor impresionant, învăluit într-o notă de mister, Darius Mabda şi-a arătat din nou talentul prin mişcări spectaculoase, care i-au adus laude din partea juraţilor: Andi Moisescu, Dragoş Bucur, Andra şi Mihai Bobonete. Momentul său artistic a fost completat de baletul emisiunii "Românii au talent". 

"Nici nu ştiu ce să remarc mai întâi: balerinul din el, artistul hip-hop sau gimnastul? Pentru că le are pe toate trei. Nivelul artistic (n.r. – prezentat de Darius) este fără precedent. A fost cel mai spectaculos număr din semifinale. Am urmărit un număr perfect!", a spus Andi Moisescu. 

Actorul Dragoş Bucur l-a felicitat şi i-a spus că abia aşteaptă să-l vadă în finală, deşi la acel moment nici nu fuseseră deschise liniile de vot. Şi Andra i-a prezis adolescentului orădean că va ajunge în finala "Românii au talent". "Este unul dintre preferaţii mei şi îl văd în finală. A fost o poezie de dans, paşii tăi, tot ce s-a creat în jurul tău a fost spectaculos, felicitări!", a spus cântăreaţa. 

MOMENTUL LUI DARIUS, AICI!

În fine, despre prestaţia lui Darius Mabda a vorbit comendiantul Mihai Bobonete, cel care i-a asigurat accesul în semifinale, apăsând pe Golden Buzz după primul moment artistic al dansatorului orădean. "Nu există în viaţă să ajungi acolo unde vrei tu şi să ţi se întâmple toate aşa cum vrei fără să faci sacrificii. La tine se vede că duci o povară, că nu-ţi trăieşti copilăria cum ar trebui, dar tu trăieşti altceva. Sunt toate şansele ca tu să fii câştigătorul emisiunii Românii au talent în 2022", a spus Bobonete. 

Tot vineri seara, juriul l-a nominalizat pe Darius Mabda pentru premiul de originalitate, pentru care se va putea până la finală. Premiul are o valoare de 10.000 de euro. 

Deşi are doar 14 ani, Darius Mabda nu locuieşte cu părinţii în Oradea, ci în Cluj-Napoca, fiind elev la Liceul de coregrafie şi artă dramatică "Octavian Stroia". "Pentru dans am ales să fac multe sacrificii. Locuiesc departe de familie, în Cluj, studiez la liceul de coregrafie de acolo. I-am convins greu pe părinţii mei să mă lase. La început mama mă suna încontinuu să-mi spună să mănânc, să-mi fac temele", a povestit Darius în semifinala de vineri, adăugând că repetă câte 4-5 ore pe zi, fiindcă "doar prin muncă pot să ajung printre cei mai buni balerini din lume". 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!