Dansatorul Darius Mabda, orădeanul de numai 13 ani care a impresionat juriul de la "Românii au talent" şi a primit un Golden Buzz care l-a propulsat în semifinalele competiţiei, şi-a creat singur coregrafia pentru concurs şi locuieşte într-un internat din Cluj-Napoca.

Într-o înregistrare video publicată pe pagina de Facebook a emisiunii difuzate pe ProTV, băiatul a povestit că şi-a convins părinţii să-l trimită la cursuri de dans la vârsta de 8 ani, după ce a văzut multe coregrafii la televizor.

"Am fost dintotdeauna atras de dans. Intru într-o transă atunci când mă mişc", a zis el.

Acesta a povestit că locuieşte într-un internat din Cluj-Napoca, fiind elev la Liceul de coregrafie şi artă dramatică "Octavian Stroia". Părinţii au rămas în Oradea, unde mama lucrează ca secretară la o firmă de construcţii, iar tatăl său este pensionar, după ce a lucrat în poliţie.

"Mi-a fost teamă că nu se va acomoda. Am vrea şi să îl supraveghem mai mult. E greu pentru că nu e lângă noi. Dar se descurcă. Vrea să muncească pentru a ajunge acolo unde îşi doreşte", a zis mama sa, Daciana Mabda.

Micul orădean a mai spus şi că se antrenează zilnic între două şi patru ore pentru a deveni un dansator bun. De altfel, coregrafia pentru momentul artistic prezentat, vineri, la ProTV, şi-a creat-o el însuşi.  

Vezi videoclipul cu povestea lui Darius, aici!

Darius este pasionat de dansul contemporan şi de balet. "Cel mai mare vis al meu, dacă voi fi balerin, este să ajung la Teatrul Balşoi, din Moscova, iar dacă o să merg pe dans contemporan, vreau să ajung în Canada", a mai zis orădeanul.

Darius Mabda a reuşit să obţină la "Românii au talent" patru de "DA", iar juratul Mihai Bobonete a apăsat şi butonul Golden Buzz, trimiţându-l astfel direct în semifinalele consursului de talente.

"Am văzut foarte mulţi dansatori buni şi talentaţi. Dar ce ai tu este special. Îţi doresc din toată inima să ajungi pe podium anul acesta. Dacă nu chiar să câştigi", i-a spus Andra, care l-a şi îmbrăţişat.

De când face cursuri de dans şi de balet, Darius a participat şi la numeroase competiţii. Cel mai recent, duminică, în 13 martie, la Bucureşti, orădeanul a obţinut trofeul Best Male Talent şi calificarea în etapa finală a concursului internaţional Dance Star care va avea loc în Croaţia, a anunţat, pe Facebook, şcoala de coregrafie la care învaţă băiatul.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!