Banca Transilvania a făcut publică, vineri, o poziţie oficială faţă de cazul directorilor sucursalei orădene, Ana Lucia Pojoca şi Mircea Romeo Oanţă, arestaţi, joi, în cadrul unei anchete care urmăreşte destructurarea unei grupări acuzate de o fraudă fiscală de 500.000 de euro.

În poziţia oficială, conducerea Băncii Transilvania se solidarizează cu cei doi directori arestaţi. "Banca Transilvania este solidară cu cei doi colegi din Oradea, care sunt parte din echipa orădeană de mulţi ani şi, mai mult decât atât, sunt recunoscuţi pentru capitalul de simpatie de care se bucură în rândul angajaţilor, clienţilor şi colaboratorilor noştri", se specifică în comunicat.

Banca apreciază, deşi nu se referă concret la ele, că aspectele care li se impută celor doi manageri "sunt de natură pur administrativă şi reprezintă un incident care derivă din interpretarea şi aplicarea unor prevederi normative care nu are legatură cu activitatea comercială curentă a BT".

De asemenea, reprezentanţii BT se arată convinşi că dosarul în care cei doi manageri au fost arestaţi va fi soluţionat "în modul obiectiv" dar şi că "prezumţia de nevinovaţie pe care o acordăm fără rezerve colegilor noştri va fi confirmată şi prin soluţia pronunţată în acest dosar".

Ana Lucia Pojoca director executiv al Băncii Transilvania Oradea şi Mircea Romeo Oanţă, director adjunct, au fost arestaţi, joi, pentru 10 zile, la Bucureşti, sub acuzaţia de favorizarea infractorului şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fiind acuzaţi că, pentru a îngreuna urmărirea penală începută împotriva grupării infracţionale, "au contactat una dintre persoanele cercetate şi au înştiinţat-o despre existenţa şi stadiul cercetărilor".

Citeşte mai multe în articolul: Şefii Băncii Transilvania au fost arestaţi