Doi tineri cu vârste de 19 respectiv 26 ani din localitatea Tulca au fost reţinuţi pentru 24 de ore, de poliţiştii din Tinca, după ce, în cursul anului trecut, au golit două case din comună, iar bunurile le-au vândut prin magazine de tip amanet.

Cei doi hoţi au fost prinşi în timpul unei acţiuni organizate vinerea trecută de poliţiştii din Tinca împreună cu agenţi ai posturilor de poliţie comunale arondate şi cu poliţişti ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu, în cadrul acţiunii, 15 persoane au fost conduse la sediul poliţiei, iar din verificările care au urmat 11 au devenit suspecţi pentru comiterea unor infracţiuni.

Între aceştia se numără şi cei doi tulcani, bănuiţi că, în perioada 1 - 20 noiembrie anul trecut, împreună cu trei adolescenţi în vârstă de 14 ani, ar fi pătruns prin efracţie într-un imobil din localitatea Tulca şi ar fi sustras diverse electrocasnice, scule electrice, parfumuri şi alte bunuri, în valoare totală de 4.000 lei, pe care ulterior le-au valorificat la două case de amanet.

"În urma continuării cercetărilor, poliţiştii îl bănuiesc pe tânărul de 19 ani că, în cursul lunii noiembrie 2017, împreună cu unul dintre minorii de 14 ani, ar fi pătruns prin efracţie într-o altă locuinţă din Tulca şi ar fi sustras diverse scule electrice, provocând un prejudiciu estimat la 1.000 lei", a explicat, luni, Dinu.

De asemenea, la sfârşitul lunii decembrie anul trecut, tânărul de 19 ani ar fi intrat în locuinţa unui alt consătean şi ar fi luat un aspirator în valoare de 500 lei, pe care, ulterior l-ar fi valorificat tot la o casă de amanet.

Vinerea trecută, cei doi au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore, iar în prezent sunt anchetaţi în stare de libertate sub acuzaţia de furt calificat.