De când e cu un picior în puşcărie, premierul Victor Ponta aplică tactica pământului pârjolit. Dă pomeni la tot poporul fără a se gândi că, după o vreme, când el va avea traiul asigurat la Rahova, Statul s-ar putea prăbuşi.

Ultima găselniţă e să crească salariile dascălilor cu 15%. Dar aveţi cumva impresia că a crescut calitatea învăţământului cu 15%? Credeţi că prin această mărire se vor reduce taxele la meditaţii cu acelaşi procent? Oare vor fi cu 15% mai puţini plagiatori?

Eu sunt de acord că ar trebui umblat la salariile dascălilor, dar cu cap. În primul rând, trebuiau mărite salariile debutanţilor. Apoi, mărirea de salarii trebuia făcută în funcţie de rezultate. Nu e normal să măreşti şi salariile profesorilor care de ani de zile nu pot şcoli o loază aşa încât să treacă de Bacalaureat. Infractorii de la Ştei care au nenorocit atâţi copii vor primi şi ei lefuri majorate. Nesimţiţii de inspectori care au mânărit transferurile la liceele orădene vor fi şi ei gratulaţi de Guvernul inconştient.

Degeaba scărpinăm în ansamblu categoria dascălilor, căci şi printre ei există destui plagiatori, şperţari şi indivizi care n-au nicio vocaţie pentru această meserie. Prin mărirea salariilor se premiază întregul sistem educaţional din România. Numai că noi nu avem un sistem de învăţământ. Rezultatele, atâtea câte sunt, se datorează în special strădaniilor părinţilor, eforturilor elevilor şi sacrificiului unor dascăli care încă mai au naivitatea să creadă că educaţia poate salva naţiunea.

Mă uit la politicienii care ne conduc şi constat că în mare parte sunt produsele rebutate ale unui învăţământ debil. Păi dascălii care i-au şcolit de ce să merite mărire de salarii?