Primăria Oradea le-a cerut reprezentanților asociațiilor de proprietari să ia toate măsurile pentru a evita intrarea acestora în incapacitate de plată față de furnizorii de utilități.

Municipalitatea a recomandat miercuri, printr-un comunicat de presă, redeschiderea casieriilor, precum și afișarea contului bancar al asociației, astfel încât orădenii să își poată plăti întreținerea.

„Le recomandăm acestora să ia toate măsurile necesare pentru ca asociația de proprietari să funcționeze, să-și încaseze plățile din această perioadă, asigurând accesul locatarilor la plata facturilor (direct la casierie sau în contul asociației de proprietari care trebuie afișat la sediul asociației), inclusiv afișarea listelor de plată, luând bineînțeles toate măsurile de protecție necesare, pentru a evita incapacitatea de plată a facturilor către furnizorii de utilități”, a transmis Primăria.

Potrivit reprezentanților municipalității, comunicatul a fost emis ca urmare „a numeroaselor sesizări venite din partea locatarilor care reclamă activitatea asociațiilor de proprietari în această perioadă”.