Dacă Primăria Oradea ar fi societate pe acțiuni, ar fi cea mai bună investiție. Dincolo de veniturile în creștere pe fondul majorării încasărilor din taxe, impozite și amenzi, municipalitatea demonstrează și reale calități de... geambaș de terenuri.

Oamenii primarului Florin Birta au făcut în primăvara anului trecut un schimb de parcele cu Lidl România, orașul cedând un amplasament de 8.320 metri pătrați pentru construirea unui magazin lângă cimitirul municipal și preluând în schimb un amplasament de 6.800 mp înconjurat cu gard „electric” la intersecția străzilor Oneștilor cu Brâncoveanu, suprafețe evaluate la o valoare egală de 3,9 milioane lei.

Situat în inima unui cartier aglomerat, terenul Primăriei s-ar fi pretat pentru amenajarea unui parc, dar până la urmă l-a vândut prin licitație unui dezvoltator imobiliar din Cluj.

Înființată anul trecut, compania Scala Cinci, deținută de o altă firmă, Scala Developement, a milionarului clujean Dan Pitic, a plătit pe teren 11,5 milioane lei pentru a construi aici un bloc cu 8 etaje și spații comerciale la parter.

Dacă tot nu vor avea parc, măcar orădenii se vor putea răcori la aer condiționat, în timp ce își fac cumpărăturile, iar Primăria va avea bani să mai asfalteze niște străzi...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!