Ales joi noapte cu 437 de voturi, faţă de doar 171 obţinute de contracandidatul său, Ioan Mang, noul preşedinte al PSD Bihor, a afirmat că principalul său obiectiv este, de acum, crearea unei echipe aptă să se lupte de la egal la egal cu PNL, UDMR şi PDL pentru a câştiga Primăria Oradea şi preşedinţia Consiliului Judeţean Bihor.

Totul pentru echipă

Ioan Mang a declarat vineri că, în pofida atacurilor pe care Mihi Bar le-a îndreptat împotriva sa, va încerca să aducă armonia în organizaţie. "Bar m-a felicitat înainte de aflarea rezultatelor. Cred şi sper că de acum PSD Bihor va acţiona ca o echipă unită pentru ca să-şi atingă obiectivele", a spus Mang, în prima sa conferinţă de presă ca lider ales, precizând că între acestea se numără câştigarea Primăriei Oradea şi a conducerii Consiliului Judeţean Bihor.

Noul preşedinte a explicat că următorul pas pe care îl are de făcut PSD Bihor este reunirea Consiliului Judeţean, care va alege prim-vicepreşedintele şi cei 15 vicepreşedinţi ai organizaţiei. Pentru funcţia de prim-vicepreşedinte, a spus Mang, s-au înscris până acum doi candidaţi, deputatul Ioan Roman şi fostul deputat Claudiu Pop. Întrebat pe cine anume preferă dintre cei doi, Mang a răspuns că "voi face echipă cu cel care va fi votat" şi a adăugat că, oricum, funcţiile "sunt trecătoare".

De asemenea, proaspăt alesul preşedinte a afirmat că va opta pentru alegerea a 15 vicepreşedinţi, chiar dacă statutul PSD prevede posibilitatea unui număr mai mic, deoarece doreşte ca viitoarea conducere a organizaţiei să fie cât mai reprezentativă, mai ales că unii vicepreşedinţi, mai exact nouă din ei, vor conduce departamente de specialitate, şi doar şase vor avea funcţii cu caracter politic strict.

Omul Mang şi individul Bar

Prezentă şi ea la conferinţa de presă, Sonia Drăghici a afirmat că regretă excesele verbale ale lui Mihai Bar exprimate joi noapte la alegeri. Ea s-a referit în special la opinia acestuia că "statutul partidului a ajuns în Bihor să fie ca hârtia igienică", prin care fostul deputat acuza faptul că funcţia de preşedinte interimar, exercitată de Mang din 2008, nu exista în statut.

Totodată, deputatul Drăghici, a spus că "Mihai" este, totuşi, "un om valoros", dar acesta a păcătuit faţă de colegi prin faptul că era individualist şi autoritarist, "ceea ce îi deranja pe unii colegi". "Omul Mang şi echipa Mang au câştigat împotriva individului Bar", a rezumat Sonia Drăghici rezultatul Conferinţei Judeţene a PSD Bihor.