Într-o singură săptămână, Mihai Bar a reuşit să candideze şi să piardă alegerile pentru şefia PSD Bihor în faţa senatorului Ioan Mang, să demisioneze din PSD acuzând că "în Bihor statutul partidului a fost transformat în hârtie igienică", apoi să denunţe "mincinoşii şi trădătorii" care i-au promis că-l vor vota şi n-au făcut-o, să declare presei că s-ar putea răzgândi şi, în final, s-o şi facă oficial.

Acest din urmă act al lui Mihai Bar a fost consemnat vineri după-amiază, când fostul lider al organizaţiei de până în 2008 a depus la sediul PSD Bihor o adresă prin care informează conducerea locală că îşi retrage demisia şi, prin urmare, se consideră din nou membru al partidului. "Am revenit asupra demisiei la încurajarea multor colegi care mi-au cerut să nu plec", a declarat Bar pentru BIHOREANUL.

Întrebat dacă va participa la reuniunea Consiliului Judeţean al PSD Bihor programată sâmbătă şi dacă va candida la una din funcţiile de prim-vicepreşedinte, vicepreşedinte ori secretar general, Bar a răspuns că vrea să rămână, deocamdată, simplu "soldat". "N-o să candidez la nicio funcţie, vreau să rămân un simplu membru de partid", a spus Bar.

Întrucât actuala conducere a organizaţiei consideră, prin vocea preşedintelui Ioan Mang, că Bar nu mai este membru de partid şi că, dacă doreşte să redevină, trebuie să depună o cerere în acest sens, pe care Biroul Judeţean o poate aproba sau respinge, rămâne de văzut dacă prezenţa demisionarului-revenit la Consiliul Judeţean va provoca sau nu un tărăboi în organizaţie. Şi, de ce nu, rămâne de văzut chiar şi dacă Bar se va mai răzgândi încă o dată, pentru a candida la una din funcţiile puse sâmbătă la bătaie...