Traficul auto în zona cartierului Europa se desfăşoară bară la bară. Constructorii au deviat pe strada Islazului circulaţia de pe şoseaua de centură pentru a putea amenaja banda de ocolire a viitorului pasaj subteran de la Piaţa 100.

Cel mult 45 de zile...

Restricţiile de circulaţie, programate să intre în vigoare pe 10 august, au fost aplicate cu trei zile mai repede.

"Programată pentru luni dimineaţă, devierea traficului s-a făcut încă de vineri. Am cerut constructorului să înceapă mai repede la solicitările locuitorilor din cartierul Europa. Afectaţi de traficul aglomerat, mai ales la ieşirea din cartier, aceştia ne-au cerut să reducem pe cât posibil perioada în care circulaţia va fi deviată de pe şoseaua de centură pe strada dintre cartierul Europa şi viitoarea sală polivalentă", a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Florin Birta.

Potrivit edilului, la cererea municipalităţii constructorul şi-a asumat scurtarea termenului de execuţie a bretelei de ocolire a pasajului de la trei luni la circa 45 de zile.

"Lucrările ar putea să se finalizeze undeva în 14-15 septembrie, astfel încât pe când începe şcoala circulaţia în zonă să revină la normal", a spus Birta.

Loc pentru biciclişti

Birta s-a întâlnit la începutul acestei săptămâni cu locuitorii cartierului Europa. Viceprimarul le-a cerut proprietarilor caselor dinspre cimitirul municipal, care şi-au extins grădinile până la trotuar, să îşi dărâme gardurile pentru că municipalitatea revendică amplasamentul.

"Oamenii şi-au extins curtea pe domeniul Primăriei, iar pentru acel teren plătesc chirie. Le-am cerut să îşi retragă gardurile la nivelul celui de la intrarea în cartier pentru că pe locul eliberat municipalitatea va amenaja, pe lângă trotuar, o pistă pentru biciclete", a spus Birta.

În urma discuţiilor avute în cartier cu viceprimarul, unii locuitori au şi început să îşi retragă limita curţii la nivelul proprietăţii deţinute.

Lucrările de amenajare a zonei vor fi puse în operă de municipalitatea în paralel cu finalizarea pasajului suprateran de la Piaţa 100.

Potrivit contractului de execuţie semnat cu firma Porr Construct pentru suma de 27,8 milioane lei, lucrările la pasaj trebuie finalizate în 18 luni, până în aprilie 2021.

Constructorul a promis că va aduce construcţia pasajului în fază de finalizare înainte de sfârşitul acestui an astfel încât din noiembrie traficul pe şoseaua de centură să se desfăşoare normal.