Fotbaliştii de la FC Bihor au terminat la egalitate, cu scorul de 1-1, jocul de miercuri din manşa I a semifinalelor barajului de promovare în Liga a II-a.

Orădenii au evoluat la Ungheni, pe terenul echipei Unirea din localitate, formaţie care s-a situat pe locul II în Seria a 9-a.

La pauză scorul a fost 0-0, iar în partea a doua bihorenii au controlat jocul, au condus cu 1-0, dar apoi au fost egalaţi. Pe final de joc, deşi au avut superioritate numerică, elevii antrenorului Florin Farcaş nu au mai reuşit să marcheze, astfel că partida s-a încheiat la egalitate, cu 1-1.

Ca urmare calificarea se va decide la Oradea, sâmbătă, când este programat meciul retur. La Ungheni, orădenii au fost susţinuţi şi de aproximativ 50 de suporteri. 

Egal la Ungheni. Victorie la Oradea?

În prima repriză nu au fost foarte multe ocazii de poartă. După ce gazdele au avut un şut pe jos de la marginea careului, FC Bihor a replicat în partea a doua a reprizei, în minutul 31, după o lovitură de colţ, când a fost expediat un şut pe lângă bară. De asemenea, în minutul 41, orădenii au mai avut o oportunitate, dar portarul gazdelor a reţinut lovitura de cap din opt metri a bihorenilor.

(credit foto: Narcis Alexandru)

După pauză, „roş-albaştrii” orădeni au revenit pe teren mult mai determinaţi, iar în minutul 49 au reuşit să deschidă scorul. După o centrare de pe dreapta a lui Tiberiu Serediuc, Marius Hosu a reluat cu capul de la marginea careului mic şi l-a învins pe portarul echipei mureşene, Andrei Bucur.

Deşi au controlat jocul în continuare, în minutul 74 orădenii s-au văzut egalaţi, la una dintre puţinele ocazii ale gazdelor din jumătatea secundă. Alexandru Duşmanu l-a învins pe portarul Eduard Nergheş cu un şut din colţul careului mic.

Nu a trecut mult timp şi, în minutul 76, gazdele au rămas în inferioritate numerică, după ce Marian Codrea a văzut cartonaşul roşu, pentru un atac violent fără minge asupra lui Daniel Stan.

Chiar dacă au avut superioritate numerică şi au controlat jocul în continuare, fotbaliştii de la FC Bihor nu au reuşit să mai înscrie şi partida s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, rezultat mulţumitor pentru echipa din Ungheni, în timp ce despre FC Bihor se poate spune că a scăpat victoria.

Totuşi, calificarea se va da la Oradea, sâmbătă, 27 mai, când, de la ora 17:30, la Stadionul Iuliu Bodola, va avea loc meciul retur.

"Un rezultat care ne dă încredere"

„A fost un joc destul de echilibrat în prima parte, echilibrat poate şi datorită faptului că adversarul a jucat destul de dur şi a pus o presiune cu un joc agresiv asupra noastră. Parcă jucătorii noştri au fost mai temători, dar încet, încet au prins încredere, au pus stăpânire pe joc şi eu cred că dacă eram un pic mai atenţi în prima repriză puteam şi marca, pentru că am avut două ocazii bune. În repriza a doua am adus însă altceva, un joc mult mai elaborat, mai ofensiv, am pus presiune pe adversar mult mai mare, am şi înscris, ne-am creat încă două – trei ocazii bune de gol, după care, pe o greşeală a noastră, o lipsă de sincronizare pe flancul drept, ne-au surprins cu o diagonală şi au înscris. Per ansamblu, eu zic că suntem mulţumiţi, pentru că am făcut un joc şi un rezultat care ne dă încredere pentru partida de acasă”, a declarat, pentru BIHOREANUL, după meci, antrenorul echipei FC Bihor, Florin Farcaş.


Unirea Ungheni – FC Bihor 1-1 (0-0)

Au marcat: Alexandru Duşmanu (min. 74) / Marius Hosu (min. 49)
Unirea Ungheni: Andr. Bucur – Suslak, Ndiesse, Piper, P. Coza, Vasiu, Al. Oltean (min. 72 Al. Duşmanu), R. Balint (min. 63 M. Cordea), R. Trif (min. 63 Vînău), Fl. Istrate (min. 86 Vomir), Astafei – cpt. Antrenor: Flavius Sabău
FC Bihor Oradea: Nergheș – C. Jurj, D. Stan, R. Farcaș, L. Ioviţă – G. Cherman, R. Gunie – T- Serediuc (min. 57 Cl. Petruş), A. Gheorghiţă, I. Ban – ctp. (min. 64 Sg. Jurj) - M. Hosu (min. 85 Ad. Popa). Antrenor: Florin Farcaș
Au arbitrat: Dragoș Nicolae Lunca (Cluj-Napoca) - Ștefan Dumitrache (Palanca – Prahova) și George Turcu (Bucureşti).

Rezultatele complete ale manşei I din semifinalele barajului de promovare în Liga a II-a:

CSM Râmnicu Sărat - ACS Foresta Suceava 1-1
ACSM Ceahlăul Piatra Neamţ - AFC Metalul Buzău 1-1
SC Popeşti-Leordeni - CS Afumaţi 2-1
Farul Constanţa II - CS Tunari 3-1
ACS Viitorul Dăeşti - CS Blejoi  3-4
CSO Plopeni - CSM Alexandria  0-1
Şoimii Lipova - CSM Deva 0-1
ACSO Filiaşi - Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița 2-2
Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud - CS Corvinul 1921 Hunedoara  1-2
Unirea Ungheni 2018 - FC Bihor Oradea  1-1

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!