Unii din aleşii bihorenilor ar merita să fie judecaţi după legea talionului - ochi pentru ochi - după ce faptele le-au ajuns vecine cu crima. E cazul consilierilor judeţeni care săptămâna trecută au refuzat să „dea" banii necesari reparării unor echipamente de la Spitalul Judeţean, ca răsplată că Radu Ţîrle l-a schimbat pe managerul Florian Bodog, omul PSD-PDL-UDMR, cu coreligionara sa, Carmen Pantiş.

Tonul represaliilor l-a dat PSD-istul Mihai Bar, care a cerut ca spitalul să nu primească nici un sfanţ pe motiv că „nu ştim cine ar trebui să fie managerul spitalului". PDL-istul Ionel Avrigeanu l-a completat în perfectă tovărăşie transpartinică, zicând şi el că „nu putem da banul până nu avem un manager care să facă un program de dezvoltare". În final, ambii au fost întăriţi de UDMR-işti, care s-au pronunţat „răspicat" împotriva finanţării reparaţiilor chiar dacă de ele depinde până şi funcţionarea singurei staţii de sterilizare a spitalului.

Atâta minciună, cinism şi josnicie n-am mai văzut la aleşii bihorenilor niciodată. Minciună - fiindcă spitalul are, place sau nu, un manager interimar numit legal. Cinism - întrucât, neputând schimba decizia lui Ţîrle, coaliţia PSD-PDL-UDMR se răzbună pe pacienţi exact ca o organizaţie teroristă. Josnicie - deoarece fostul manager Bodog e apreciat aprioric „bun" (pentru că s-a transformat din brancardier în conferenţiar universitar, ori pentru că e finul de cununie al clanului Maghiar?), în timp ce interimarul Pantiş e automat „necorespunzător" (deşi nicio lege nu rezervă funcţiile pentru ortodocşi şi reformaţi, i se reproşează că e penticostală, sau „vina" că n-a comis nici un scandal de malpraxis ori financiar?).

În chestiunea Spitalului Judeţean, toate partidele din CJ au deja păcate grele. În lupta oarbă cu Ţîrle, UDMR a mers aşa departe încât i-a refuzat reputatului profesor Gheorghe Bumbu funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, chit că acesta nu e nici „pocăit", nici şpăgar.

PDL-ul a votat în acelaşi Consiliu o nepoată a deputatului Ştefan Seremi, propusă formal de PSD, în pofida faptului că femeia are un trecut penal ce nu garantează deloc onestitatea sa în fruntea spitalului. Ba dimpotrivă!

PSD, din moment ce ar da bani pentru spital doar cu condiţia să pună propriul manager, a pierdut orice drept moral, inclusiv acela de a se plânge că localităţile cu primari pesedişti nu primesc bani de la buget. Sau pentru acest partid doar alegătorii sunt „ai noştri", iar bolnavii nu? Grea boală, duplicitatea!

La fel de revoltătoare precum şantajul PSD-PDL-UDMR asupra lui Ţîrle, cu pacienţii pe post de scuturi umane, e însă şi cedarea PNL. Cum să-l mai critice liberalul Cornel Popa pe Boc că nu dă bani pentru angiograf dacă se preface a nu vedea că pe propriii aliaţi - roşii şi verzi - îi doare undeva de suferinţele bihorenilor?

Ruşine tuturor!