Un sălăjean în vârstă de 37 ani a fost arestat, vineri, la Judecătoria Beiuş şi este anchetat pentru viol, după ce şi-a agresat în mai multe rânduri propria fiică în vârstă de doar 14 ani.

Bărbatul, Marian Lăcătuş - Farcaş, locuiește şi lucrează ca văcar în satul Delani, unde stă împreună cu actuala concubină şi fiica sa dintr-o relaţie anterioară, a cărei mamă a murit. 

Potrivit surselor BIHOREANULUI, acesta a ajuns în atenţia organelor judiciare joia trecută, reclamat fiind de actuala concubină, căreia fata i s-a plâns după ce, cu o seară mai devreme, bărbatul a bătut-o şi a violat-o într-un lan de porumb din apropierea satului. 

Audiată fiind, adolescenta le-a povestit anchetatorilor că tatăl ei a agresat-o sexual în mai multe rânduri, ultima dată miercuri seară, când a luat-o de acasă sub pretextul că are nevoie de ajutor ca să strângă lucernă pentru cai. Pe drum, însă, acesta a trântit-o la pământ şi a violat-o, lovind-o peste gură în momentul în care a început să strige după ajutor. 

Marian Lăcătuş - Farcaş a fost reţinut, joi, pentru 24 de ore, iar vineri a fost prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, care a dispus arestarea lui pentru o perioadă de 30 de zile sub acuza de viol asupra unui minor aflat în grija sa, faptă pentru care riscă închisoare între 5 şi 12 ani. 

Bărbatul nu e la prima faptă de acest gen, având în trecut o condamnare tot pentru viol, după ce a agresat-o sexual pe mătuşa fiicei sale, fosta lui cumnată.