Un bărbat în vârstă de 47 de ani din comuna bihoreană Tămăşeu a fost condamnat la detenţie pentru agresiune sexuală asupra propriei fiice minore. În timpul procesului, bărbatul a încălcat interdicţia impusă de a lua legătura cu victima...

Bihoreanul, care se numeşte Z.I., a fost condamnat definitiv miercuri la 3 ani de închisoare în regim de detenţie, pentru agresiune sexuală.

Victima a fost propria sa fiică pe care, în timpul procesului, a şi încercat să o "îmbuneze", încălcând astfel interdicţia de a se apropia la 200 de metri de victima sa.

Concret, vara trecută, el şi-a aşteptat fiica în faţa casei fostei soţii şi i-a cerut să-l îmbrăţişeze. "Hai la tata!", i-a spus copilului, care se urca în maşină şi care, când l-a văzut, s-a ferit de el.

Observat de mama fetiţei, care a sunat imediat la Poliţie, bărbatul s-a retras şi a plecat, însă a fost băgat în anchetă de procurori, pentru încălcarea ordinului de protecţie și s-a ales cu o pedeapsă de 6 luni de închisoare, a cărei aplicare a fost, însă, amânată pe o perioadă de supraveghere de 2 ani. Totodată, bihoreanul a fost obligat, atunci, să-i plătească fiicei daune morale de 500 euro.

"Victima a resimțit o suferință morală, cauzată de apropierea fizică de aceasta a inculpatului, acuzat anterior de comiterea unei agresiuni sexuale asupra sa, care justifică acordarea de despăgubiri corespunzătoare prejudiciului efectiv produs", se explică în hotărârea judecătorească. 

Miercuri, însă, judecătorii orădeni au finalizat și procesul în care bărbatul a fost judecat - la secret - pentru agresiune sexuală, dispunând să fie trimis în spatele gratiilor pentru o perioadă de 3 ani.

Mandatul a fost emis de Judecătoria Oradea şi transmis Serviciului de Investigaţii Criminale Bihor, pentru a fi pus în executare.

Condamnatul a fost ridicat în aceeaşi zi, în jurul orei 15.30, de polițiștii din Biharia, care l-au depus în Penitenciarul Oradea, unde îşi va ispăşi pedeapsa.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!