Un bărbat în vârstă de 40 de ani din municipiul Beiuş a fost reţinut pentru 24 de ore, iar în prezent este cercetat sub control judiciar, după ce, vineri după-amiază, a fost prins fără permis şi băut la volan, pentru a doua oară în acest an.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, beiuşeanul a fost oprit în trafic vineri după-amiaza la ora 17.17, de poliţiştii rutieri din Beiuş. 

"Bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi având o concentraţie alcoolică de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat", se precizează în informare. 

Beiuşeanului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Nu era primul, după cum reiese din datele poliţiştilor. Acesta a mai fost cercetat de poliţiştii rutieri beiuşeni tot pentru comiterea aceloraşi infracţiuni, ancheta în acest caz fiind finalizată luna aceasta, cu propunere de trimitere în judecată a bărbatului.

Ca urmare, poliţiştii Biroului Rutier Beiuş au dispus reţinerea bărbatului, pentru 24 de ore, iar sâmbătă, Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş l-a plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Ancheta în caz este continuată sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş.