Un tânăr în vârstă de 30 ani din comuna Sârbi a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bihor după ce, în noaptea de duminică spre luni, a fost prins pe un fond de vânătoare din Sântimreu, cu un căprior ucis în maşină.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, bărbatul a fost prins în flagrant luni în jurul orei 1 noaptea de un echipaj al Secţiei 3 de Poliţie Rurală Biharia, în urma cercetărilor la faţa locului stabilindu-se că bărbatul a capturat animalul cu ajutorul unui ogar, special dresat pentru vânătoare. 

"În momentul în care a fost surprins de polițiști, bărbatul tocmai depozitase animalul sălbatic, specia căprior, mascul, în portbagajul autoturismului", se precizează în informarea Poliţiei.

Ancheta a fost preluată de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bihor care au dispus reținerea bărbatului, pentru 24 de ore.

Maşina tânărului a fost confiscată, la fel şi ogarul pe care acesta l-a dresat să vâneze. Potrivit surselor BIHOREANULUI, câinele a fost lăsat în custodia Asociaţiei de vânătoare care administrează fondul din Sântimreu.

Cercetările în caz sunt continuate de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Bihor sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea sub aspectul comiterii infracțiunii de braconaj cinegetic.