Un bărbat în vârstă de 77 ani din localitatea bihoreană Sălard este cercetat pentru uciderea animalelor cu intenţie, după ce a "plantat" în spatele casei opt capcane de tip laţ, din sârmă, şi a ucis căţelul vecinului său.

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, bărbatul a fost reţinut, miercuri, de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, pentru o perioadă de 24 ore. 

„Din cercetările efectuate de polițiștii de la Protecția Animalelor bihoreni a reieșit că bărbatul ar fi amplasat, în spatele imobilului de domiciliu, mai multe capcane de tip laț, din sârmă, în care, la data de 6 februarie, în jurul orei 17.00, un câine, aflat în proprietatea unui vecin, ar fi fost prins, fapt care a condus la decesul animalului", scrie în informare. 

Căţelul se numea Pitzi, avea 5 ani, era de rasă comună şi talie mică şi a fost găsit mort, într-un laţ, chiar de proprietarul său.

Chemaţi la faţa locului, poliţiştii au găsit 8 capcane de tip laţ în spatele casei suspectului, pe care acesta le "plantase", spun oamenii legii, cu intenţia de a ucide câinii care se apropiau de proprietatea sa.

Bărbatul fost ridicat şi reţinut, miercuri, pentru uciderea patrupedului. 

Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!