Un bărbat în vârstă de 37 ani din Uileacu de Criş a fost reţinut pentru 24 ore şi este cercetat pentru furt calificat şi tentativă la furt calificat din locuinţele unor consăteni.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Poliţia Bihor, faptele datează din perioada decembrie 2023 - 10 martie 2024. Hoţul a pus ochii pe două case nelocuite şi a intrat în ambele sărind gardurile şi forţând uşile de acces.

Din prima locuinţă, acesta a luat un casetofon vechi, decoraţiuni, lenjeriile de pat şi pernele, cauzând un prejudiciu estimat la 2.500 lei. În cea de a doua casă nu a găsit nimic să-i placă. A răvăşit doar lucrurile, fără să le distrugă, iar apoi a plecat.

Bărbatul a fost reţinut, luni, pentru 24 de ore, la Secţia de Poliţie Rurală Tileagd, iar în urma percheziției domiciliare, poliţiştii au recuperat o parte dintre bunurile furate, mai puţin pernele, pe care nu le-au găsit. 

Cercetările în caz sunt derulate la Secţia de Poliție Rurală Tileagd, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd.