Un bihorean în vârstă de 48 ani din localitatea Talpoş a fost ridicat de poliţişti şi va fi prezentat în faţa judecătorilor cu propunere de arestare provizorie, în vederea predării către autorităţile judiciare franceze. Bărbatul, Iosif Lăcătuş, e căutat de procurorii francezi într-o anchetă care priveşte acuzaţii de tentativă de omor. 

Potrivit surselor BIHOREANULUI, incidentul s-a produs iarna trecută, pe 5 decembrie, când bărbatul a avut o altercaţie cu un alt român în localitatea Coignières, o comună din apropierea Parisului. Imediat după scandal, Lăcătuş a fugit şi s-a întors în România, motiv pentru care autoritățile judiciare franceze au emis pe numele acestuia un mandat european de arestare şi l-au dat în urmărire internaţională. 

El a fost găsit luni după-amiaza, de un echipaj al Secției de Poliție Rurală Cefa în Arpăşel, un sat vecin cu cel în care el locuieşte, după cum se arată într-o informare transmisă pe marginea cazului de Poliţia Bihor. 

În aceeaşi zi, poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Bihor l-au prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, care a emis pe numele său o ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Marţi, el va fi prezentat la Curtea de Apel, cu propunere de arestare provizorie, în vederea predării către autoritățile judiciare din Franța.

Schimbul de date şi informaţii a fost realizat prin Biroul Sirene - Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!