Un bărbat în vârstă de 47 de ani din Oradea este cercetat pentru contrabandă după ce, luni dimineaţa, poliţiştii l-au prins în flagrant cu peste 1.000 de pachete de ţigări netimbrate în autoutilitara pe care o conducea. În urma percheziţiei, poliţiştii au ridicat nu doar ţigările, ci şi banii găsiţi asupra lui.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Poliția Bihor, orădeanul a fost prins în flagrant delict pe strada Piața 22 Decembrie din Oradea, în timpul unei acţiuni la care au participat polițiștii Biroului de Ordine Publică, împreună cu colegii lor de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice. 

„În urma controlului efectuat, polițiștii au descoperit, în habitaclul autovehiculului, 1.121 de pachete de țigări netimbrate sau cu timbru neconform, de diferite mărci, în legătură cu care există suspiciunea că ar proveni din contrabandă", se arată în informare. 

Orădeanul s-a ales cu dosar penal pentru contrabandă în formă asimilată, a rămas și fără ţigări, care au fost confiscate, dar şi fără banii găsiţi asupra lui, în sumă de 12.168 de lei și 260 de euro. Banii au fost indisponibilizaţi pentru recuperarea pagubei cauzate bugetului de stat, constând în accize şi taxe neplătite, estimate la peste 20.000 de lei.

Cercetările în caz sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!