Un bărbat din Salonta care a tâlhărit un octogenar în propria locuinţă a fost reţinut pentru 24 ore şi urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Atacatorul şi-a lovit victima până când a leşinat, după care i-a luat toţi banii din casă, peste 6.000 lei, din care poliţiştii au recuperat jumătate.

Incidentul s-a produs sâmbătă seara, în jurul orei 23.30, după cum se arată într-un comunicat transmis pe marginea cazului de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisar-şef Alina Fărcuţa.

Victima, un bătrân în vârstă de 84 ani din Salonta, i-a deschis poarta casei unui persoane pe care o cunoştea doar din vedere şi care i-a cerut să-l servească cu băuturi. Omul nu s-a gândit la nimic rău. L-a pus la masă, în curtea casei, i-a adus şi de băut, însă bărbatul avea alte planuri. Când bătrânul s-a ridicat de la masă, bărbatul l-a trântit la pământ, iar apoi l-a lovit până când a văzut că a leşinat. „În urma agresiunii, octogenarul a suferit leziuni care necesită pentru vindecare între 8 și 10 zile de îngrijiri medicale", se arată în informarea polițiștilor. 

Apoi, tâlharul i-a luat victimei portmoneul, în care aceasta avea 500 lei și documentele personale, iar din casă alţi 6.000 de lei, după care a fugit. Bătrânul a reuşit să reclame atacul abia duminică dimineaţa, în jurul orei 6, când şi-a revenit, iar poliţiştii l-au şi prins rapid pe autorul faptei.

Se numeşte Farkas Zoltan, are 42 ani şi este din Salonta. El a fost reţinut, duminică, pentru 24 de ore, iar luni urmează să fie prezentat la Judecătoria Salonta, cu propunere de arestare preventivă. În timpul percheziţiilor desfăşurate la locuinţa bărbatului, poliţiştii au recuperat 3.500 lei din banii pe care Farkas îi furase de la octogenar. 

Cercetările în caz sunt continuate de Compartimentul Investigații Criminale din cadrul Poliției Salonta, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta.

UPDATE:

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Salonta a admis propunerea procurorului și a emis pe numele hoțului un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!