Un bărbat de 56 de ani urmărit internațional pentru infracțiuni sexuale săvârșite pe teritoriul Spaniei a fost descoperit de jandarmii bihoreni în timp ce stătea pe malul Crișului Repede, în zona Sovata, și consuma alcool.

Bărbatul, care nu are domiciliul în Bihor, a fost prins cu ajutorul aplicației eDAC, pusă la dispoziția personalului Ministerului Afacerilor Interne în cursul zilei de sâmbătă, în contextul aderării României la spațiul Schengen aerian și maritim. 

Acesta este urmărit internațional pentru săvârșirea infracțiunii contra libertății și integrității sexuale pe teritoriul Spaniei.

„Jandarmii bihoreni l-au depistat pe bărbat în timp ce consuma băuturi alcoolice pe malul unui râu din Oradea, motiv pentru care acesta a fost legitimat și verificat în bazele de date, prin intermediul noii aplicații informatice eDAC”, a transmis duminică seară purtătoarea de cuvânt a Inspectoratul Județean de Jandarmi Bihor, Anca Secara. 

Mai departe individul a fost predat de către jandarmi autorităților competente, în vederea luării tuturor măsurilor legale care se impun.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!