După ce 15 persoane care se aflau la o petrecere au ajuns, în weekend, la Spitalul Judeţean din Vâlcea, acuzând stări de rău după ce ar fi consumat prăjituri cu cannabis, bărbatul care a dus dulciurile la eveniment a fost reţinut de poliţie și s-a ales cu dosar penal.

"inculpatul a oferit, cu ocazia unei petreceri private la care a fost invitat, o prăjitură la prepararea căreia a folosit cantitatea de aproximativ 15 grame de canabis. În urma consumului, 15 dintre invitați au acuzat stări de rău, palpitații și atacuri de panică și s-au prezentat la camera de gardă Spitalului Județean Vâlcea", a transmis DIICOT, printr-un comunicat.

Așa cum BIHOREANUL a arătat, persoanele respective acuzau cefalee, stări de vomă şi dureri abdominale.

După eveniment poliţiştii au intrat pe fir, au făcut mai multe verificări şi au obţinut un mandat de percheziţie, după care au pătruns, duminică, în locuinţa bărbatului reținut.

În casa lui, oamenii legii au găsit resturi de canabis și un grinder, adică i râșniță specială pentru asemenea ierburi.

El a fost reţinut pentru 24 de ore pentru infracţiunea de trafic de droguri, iar luni va fi prezentat Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, mai arată DIICOT.

La petrecerea respectivă, care a avut loc în Râmnicu Vâlcea, au participat circa 70 de persoane, iar primul apel la numărul unic de urgenţă 112 a avut loc la ora 20.30.