Bărbatul care, duminică noaptea, a incendiat un autoturism pe strada Aluminei din Oradea a fost prins de poliţiştii orădeni. 

Se numeşte Samuil Andrei Rogojan, are 28 de ani şi, potrivit unor surse judiciare, a incendiat maşina în urma unui conflict cu proprietarul. 

Într-un comunicat transmis miercuri de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul-şef Alina Fărcuţa, Rogojan a fost prins de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei Oradea. "Acesta este bănuit că la 17 octombrie anul curent, în jurul orei 23.45, ar fi aruncat un lichid inflamabil în interiorul unui autoturism parcat pe strada Aluminei din Oradea, pe al cărui proprietar îl cunoștea, provocând astfel un incendiu, în urma căruia autoturismul respectiv a fost distrus în totalitate, iar alte două autoturisme, parcate lângă acesta, au fost avariate", se precizează în informarea Poliţiei. 

Bărbatul a fost reţinut marţi de poliţişti, sub acuzația de distrugere prin incendiere şi, în aceeaşi zi, a fost prezentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, cu propunere de arestare preventivă.

Solicitarea a fost respinsă, însă, de magistrat, care a dispus ca bărbatul să fie plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Totodată, judecătorul i-a interzis să părăsească Oradea şi să se apropie de proprietarul maşinii, de familia acestuia şi de martori, să participe la adunări publice, să deţină, să folosească şi să poarte arme. 

Soluţia pronunţată de Judecătoria Oradea nu este, însă, definitivă, putând fi contestată de Rogojan ori de procurori la Tribunalul Bihor. 

Între timp, însă, ancheta în caz este continuată de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei Oradea, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.