Pedeapsă exemplară pentru un orădean acuzat de violarea unei fetiţe de 11 ani. Este vorba despre Szabo Zsolt, bărbatul arestat în luna august a acestui an, la solicitarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, după ce s-a descoperit că, în perioada octombrie 2014 - iunie 2015, a forţat-o pe fiica iubitei sale să întreţină cu el acte sexuale orale şi anale.

Miercuri, Judecătoria Oradea a decis condamnarea individului la o pedeapsă de 12 ani de închisoare cu executare în regim de detenţie. La pedeapsa principală, judecătorul a adăugat şi una complementară pe care bărbatul o va executa după cea principală.

Este vorba de 5 ani în care Szabo nu va avea dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a comunica direct sau indirect în orice mod cu victima ori mama acesteia ori de a se apropia la o distanţă mai mică de 200 metri de cele două, de locuinţa, locul de muncă ori, după caz, de şcoala pe care o frecventează.

Judecătorul a admis şi acţiunea civilă formulată de familia victimei, obligându-l pe Szabo la plata unor despăgubiri în valoare de 5.000 euro.

Sentinţa, pronunţată în şedinţă publică, nu este definitivă. Ea poate fi atacată, în termen de 10 zile de la comunicare, la Curtea de Apel.