Bihoreanul care, sâmbătă, a vandalizat sediul Postului de Poliţie Tulca, unde a spart o uşă şi un geam, a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, decizia fiind luată, joi, la Judecătoria Salonta.

Instanţa a respins propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile formulată pe numele lui de procurorii Parchetului Salonta.

Încheierea judecătorească nu e definitivă, atât procurorii cât şi inculpatul având posibilitatea să o conteste la Tribunalul Bihor. 

Sediul Postului de Poliţie Tulca, aflat chiar lângă Primăria comunei, a fost spart în zorii zilei de sâmbătă, autorul fiind un localnic în vârstă de 27 ani, Trandafir Constantin, poreclit "Pupu".

Omul era supărat că poliţişti l-au amendat în cursul zilei de vineri, după ce, beat fiind, a provocat o altercaţie cu o altă persoană.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, bărbatul a descins sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 4, la sediul Postului de Poliţie, a spart geamul şi uşa unităţii, după care a plecat acasă. 

Spargerea a fost descoperită sâmbătă dimineaţa, când au şi început cercetările în caz, autorul fiind identificat şi reţinut pentru o perioadă de 24 de ore sub acuzaţia de distrugere şi violarea sediului profesional.