Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au făcut publice, luni, primele informaţii oficiale din cadrul anchetei pornite în cazul crimei comise în colonia de romi din Tinca, având ca victimă o femeie în vârstă de 57 ani, mamă a 9 copii. Soţul a ucis-o, spun procurorii, pe fondul geloziei şi a faptului că femeia a refuzat să facă sex cu el.

Potrivit comunicatului transmis de purtătorul de cuvânt al instituţiei, prim-procurorul adjunct Gligor Sabău, tragedia s-a produs în seara de 14 aprilie. "În timp ce se afla în locuinţa sa din comuna Tinca, inculpatul în vârstă de 67 ani, pe fondul geloziei şi a refuzului soţiei în vârstă de 57 ani de a întreţine relaţii intime, i-a aplicat acesteia multiple lovituri cu o bucată de lemn în zona capului, a gâtului şi a toracelui, cauzându-i mai multe leziuni care au dus la decesul victimei", se explică în informare. 

Ulterior, bărbatul a încercat să şteargă urmele: a luat cadavrul femeii, l-a împachetat într-o pătură şi l-a îngropat pe malul stâng al Crişului Negru, la ieşirea din Tinca spre Belfir, într-o zonă denumită popular "Râturi".

O zi mai târziu, însă, după  cum a dezvăluit deja BIHOREANUL, fapta bărbatului a ieşit la iveală. În timpul cercetărilor coordonate de procuroarea Bianca Vulcan, anchetatorii au găsit cadavrul femeii, iar autorul a fost reţinut pentru 24 de ore. Ulterior, a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventivă, care a fost admisă. 

Bărbatul, despre care BIHOREANUL a aflat că se numeşte Fekete Alexandru, este anchetat sub acuzaţia de violenţă în familie sub forma omorului, caz în care maximumul special al pedepsei prevăzute de lege (20 ani) se majorează cu o pătrime.