Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au câștigat, sâmbătă seară, şi meciul al doilea al confruntărilor cu BCM U FC Argeș Pitești, din sferturile de finală ale Ligii Naţionale. Campionii s-au impus însă din nou greu, cu emoţii pe final, scor 74-73.

Tehnicianul Cristian Achim a început partida de la Arena Antonio Alexe cu Kris Richard, Giordan Watson, Arturas Valeika, Bobe Nicolescu şi Dragan Zekovic.

Chiar dacă la un moment dat orădenii au condus cu cinci puncte, 15-10, primul sfert a fost echilibrat, în prima pauză intrându-se la egalitate, scor 26-26. A urmat apoi un sfert în care orădenii au fost mai eficienţi decât adversarii, marcând 18 puncte, faţă de 13 ale piteştenilor şi astfel, în pauza mare au intrat cu un avantaj de cinci puncte, scor 44-39.

Din păcate, sfertul III a fost câştigat de argeşeni exact cu 18-13  cu cât s-au impus „roş-albaştrii” în secvenţa a doua, iar ultima pauză a consemnat din nou egalitate pe tabelă, scor 57-57.

Ultimele zece minute au fost şi mai disputate, ambele echipe încercând să-şi apropie victoria. La un moment dat orădenii s-au distanţat chiar la nouă puncte, scor 72-63. În ultimele trei minute evoluţia lor nu a mai fost atît de bună, fapt care le-a permis piteştenilor să se apropie pe tabelă. Argeşenii au profitat, s-au apropiat la un singur puncte, 74-73, ba mai mult, cu 20 de secunde înainte de ultima sirenă au avut atacul. Au ratat însă de trei puncte, iar apoi orădenii au ţinut de minge, adjudecându-şi o victorie mult muncită, dar şi foarte importantă. Scor final 74-73.

„O victorie extrem de importantă. Foarte muncită. Felicit echipa adversă, Piteștiul a făcut două meciuri foarte bune, cu un angajament fizic deosebit. Au apelat la un nou jucător în meciul 2, iar acesta ne-a creat foarte mari probleme. Sunt nemulțumit de finalul jocului. Sincer, trebuia să închidem jocul. Am avut destule acțiuni în care să facem acest lucru, dar nu am reușit. Am fost expuși la ultima acțiune a jocului, ei având o aruncare care putea să le aducă victoria. Am condus cu nouă puncte când mai erau vreo trei minute de joc, adică într-un moment foarte important, însă am luat niște decizii absolut înfiorătoare în atac. Lucru care mă nemulțumește. La experiența pe care o avem trebuia să închidem jocul, deoarece am avut această posibilitate”, a declarat, la conferinţa de presă după partidă, antrenorul bihorenilor, Cristian Achim.

Din nou, Kris Richard a fost principalul marcator al „leilor roşii”, cu totalizat 21 puncte. Dragan Zekovic a avut 16 puncte, iar Giordan Watson a terminat cu 8 puncte. În replică, Tony Bishop a reușit 19 puncte, fiind cel mai eficace de la BCM U FC Argeş Pitești.

Scorul general a devenit 2-0 pentru campioni, iar seria, care se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci partide, se va muta la Pitești. Meciul al treilea va avea loc joi, 2 mai, de la ora 18:00.