Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au debutat cu dreptul în play-off-ul Ligii Naţionale, învingând luni seară, la Arena Antonio Alexe, formaţia SCM Timişoara, cu scorul 84-74, în primul joc din duelurile sferturilor de finală.

Antrenorul Cristian Achim a început jocul cu Watson, Holt, Fometescu, Zekovic şi Valeika. Debutul, însă, nu a fost favorabil gazdelor, care au avut de suferit în atac, iar timişorenii s-au aflat în avantaj pe tot parcursul primului sfert, pe care şi l-au adjudecat cu 16-14.

După prima pauză, oaspeţii s-au desprins chiar la şapte, CSM-ul neregăsindu-şi cadenţa în atac. Totuşi orădenii au reuşit să egaleze, pentru ca Ramone Moore să înscrie apoi de două ori consecutiv pentru a-i duce pe roş-albaştri la conducere. Timişorenii au replicat şi ei, iar până în pauza mare s-a mers cap la cap, la jumătatea disputei scorul fiind 35-36.

Şi sfertul al treilea a debutat mai bine pentru oaspeţi, care au înscris de mai multe ori de la mare distanţă, desprinzându-se pe tabelă la 11 puncte. A fost momentul când jocul orădenilor a început să se regleze, iar CSM CSU s-a apropiat din nou la un singur punct, ultima pauză consemnând avantajul minim al celor de la SCM, scor 57-58.

Decisive, ultimele zece minute l-au scos la rampă pe jucătorul echipei orădene Aaron Broussard, care a reuşit mai multe acţiuni ofensive de mare efect şi a adus CSM-ul la conducere. Roş-albaştrii s-au desprins chiar la zece puncte şi, deşi timişorenii au forţat revenirea, elevii antrenorului Cristian Achim au gestionat bine finalul de partidă, obţinând o victorie la zece puncte diferenţă, cu scorul de 84-74.

Principalul marcator al formaţiei orădene a fost în această partidă Aaron Broussard, cu 20 de puncte marcate. L-au urmat Garlon Green, cu 18 puncte, şi Giordan Watson, 12 puncte.

De partea cealaltă, de la echipa timişoreană, Nikola Gajic a fost cel mai eficace, cu 16 puncte marcate.

Prin această victorie, CSM CSU Oradea are 1-0 la general la întâlnirile directe cu SCM Timişoara şi va susţine meciul al doilea miercuri, de la ora 18:30, tot la Arena Antonio Alexe. În caz de victorie şi-n acel meci, bihorenii vor obţine calificarea pentru semifinalele Ligii Naţionale.

Şi partida de miercuri va fi transmisă în direct pe Facebook-ul CSM Oradea, respectiv pe YouTube - Superbet şi FRB TV.